Hyvinvointilautakunta, kokous 26.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Sitoutuminen painettujen ja sähköisten sanoma- ja aikakauslehtien sekä tietokantojen seudulliseen kilpailuttamiseen ja hankintaan

RUSDno-2022-288

Valmistelija

  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnankirjasto hankkii sanoma- ja aikakauslehtiä arviolta n. 12 000 - 15 000 euron arvosta vuosittain.

Sanoma- ja aikakauslehtien seudullisen hankintasopimuksen sopimuskausi on päättymässä vuodenvaihteessa. Vaski-kirjastokimpan kunnat ovat päättäneet liittyä yhteiseen kausijulkaisujen kilpailutukseen, jota Turun kaupungin esityksestä ollaan järjestämässä yhteishankintayksikkö Hansel Oy:n kautta.  Hansel Oy vastaa sopimushallinnasta ja toimittajayhteistyöstä. Vaski-kirjastokimpan kuntien on tehtävä kilpailutukseen liittymisestä päätös erikseen vielä itse sekä ilmoittauduttava mukaan.

Kilpailutuksessa hankinnan kohteena ovat välityspalveluna tarjottavat kausijulkaisut (lehdet, sarjajulkaisut) sekä painetussa että elektronisessa muodossa, lisäksi sopimuksella on mahdollista hankkia muuta e-materiaalia kuten tietokantoja. Uusi kilpailutus on suunnattu ensisijaisesti edellisen sopimuksen jatkosopimukseksi, joka on solmittu KL-Kuntahankintojen kanssa.

Uusi puitesopimuskausi on alustavasti 27.09.2022-31.12.2024 ja se sisältää kahden (2) vuoden option. Tämän lisäksi asiakaskohtainen sopimus voi olla voimassa maksimissaan 31.12.2027 saakka.

Ruskon kunnan hankintarajojen (khall 5.11.2018 § 206) mukaan yli 15000 € hankinnoista päättää lautakunta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Ruskon kunnankirjasto sitoutuu Hanselin kausijulkaisujen välityspalveluiden hankintaan sekä kilpailutuksessa valittuun toimittajaan osana kirjastojen seutuyhteistyötä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.