Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 27.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Ruskon kunnan ja Kelan sopimus lasten hoidon tukien kuntalisistä

RUSDno-2022-280

Valmistelija

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi

Perustelut

Kunta ja Kela tekevät kuntalisäsopimuksen silloin, kun kunta halua maksaa kuntalisän Kelan kautta. Sopimus tulee toimittaa Kelaan vähintään kaksi kuukautta ennen sopimuksen voimaan tuloa. Kunnan hallintosäännön mukaan opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää varhaiskasvatuksen toimialueelle kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Ruskolla kuntalisien määrästä on tehty opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa päätös 3.11.2020 129 §: Kotihoidontuen kuntalisää maksetaan nuorimmasta lapsesta 58e/kk ja perheen muista lapsista 50ekk sekä yksityisen hoidon tuessa kotiin palkatun hoitajan osalta alle kolmevuotiaasta lapsesta 500e/kk, yli kolmevuotiaasta lapsesta 350e/kk sekä esiopetusikäisestä lapsesta 100e/kk. Yksityisen päiväkotihoidon ja perhepäivähoidon sekä ryhmäperhepäivähoidon osalta kunta on siirtynyt palvelusetelin käyttöön 1.8.2021 alkaen ja tästä on tehty päätös opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa 1.12.2020  § 135.

Tällä hetkellä voimassa olevaan Ruskon kunnan ja Kelan väliseen kuntalisäsopimukseen on kuitenkin jäänyt vielä yksityisen hoidon tuen kuntalisien määrät koskien päiväkotihoitoa, perhepäivähoitoa ja ryhmäperhepäivähoitoa. Päivitetystä sopimuksesta nämä kuntalisämäärät on poistettu. 

Muilta osin 1.7.2022 voimaan tuleva kuntalisäsopimus on aiemman mukainen eli Ruskolla maksettavat lasten hoidon tukien kuntalisät maksetaan Kelan kautta seuraavasti:

  • kotihoidontuen kuntalisä maksetaan nuorimmasta lapsesta 58e/kk ja perheen muista lapsista 50e/kk
  • yksityisen hoidon tuen kuntalisä maksetaan vain kotiin palkatun hoitajan osalta alle kolmevuotiaasta lapsesta 500e/kk, yli kolmevuotiaasta lapsesta 350e/kk ja esiopetusikäisestä lapsesta 100e/kk

Päivitetyllä kuntalisäsopimuksella ei ole toiminnallisia tai taloudellisia vaikutuksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kaisa Mattila, Varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.mattila@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää hyväksyä Ruskon kunnan ja Kelan välisen kuntalisäsopimuksen, joka tulee voimaan 1.7.2022.

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.