Tekninen lautakunta, kokous 13.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 Kuntalaisaloite liikennemerkeistä Taimisentielle

RUSDno-2022-615

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Huolestunut kuntalainen on ottanut yhteyttä teknisiin palveluihin ja esittää liikennemerkkien asentamista Taimisentien päähän ja Yhdystien risteykseen, jotta mopoliikenne saataisiin rauhoitettua.

'Asumme Taimisentiellä ja meillä on yläkoulu- alakoulu- ja taaperoikäiset lapset. Olemme vilpittömästi huolestuneita nuorten mopo-käyttäytymisestä liikenteesssä Ruskon alueella ja ennenkaikkea kotikadullamme Taimisentiellä. Taimisentiellä on ollut jo yksi mopo-onnettomuus muutama vuosi sitten ja viime aikoina nuorten mopoilu on täysin karannut käsistä. Nuoret kaasuttavat täyden vauhdin kadulla olevan suoran kohdalla eivät näe tai edes ehdi reagoida, mikäli/kun pihateiltä joku kävelee tielle. Myös suoranainen piittaaamattomuus on lisääntynyt, koska muutamia kaahailijoita kun olemme yrittäneet ystävällisesti pysäyttää, niin he vain lisäävät vauhtia ja ajavat ihmisten ohi luoden todellisia vaaratilainteita.

Toivemme on, että Taimisentie rauhoitetaan moottoriliikenteeltä ja siihen kuuluvat liikennemerkit asetetaan kumpaankin päähän Taimisentietä ja sen risteävään kohtaan Yhdystien ja Taimisentien risteyksiin.

Toivon mukaan tämä edes hieman hillitsisi mopojen kaahailuja. Haluamme nostaa asian esiin, koska alakoululaisemme pelkää mopoilijoiden vauhtia, sekä taaperoikäisemme on riskiryhmässä kun mopoilijat kaahaavat aivan pihamme laidalla. Kukaan tuskin haluaa, että vakavia onnettomuuksia enää Ruskon alueella sattuu.

Kiitokset positiivisesta suhtautumisesta liikennejärjestelyjen suhteen ja toivon mukaan liikennemerkit saadaan Taimisentielle.'

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta päättää asennuttaa moottororiajoneuvolla ajo kielletty merkit Taimisentien päähän, sekä Yhdystien risteykseen, Yhdystien risteykseen laitettava merkki täydennetään koskee läpiajoa lisäkyltillä.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti