Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 174 Valkiavuoren kaava-alueen vaiheen III tonttien luovutusehdot

RUSDno-2022-571

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Vahdon kunnanvaltuusto on 22.1.2007 § 7 päättänyt, että Vahdon Kirkonseudun ns. Valkiavuoren asemakaava-alueen kunnan omistamien tonttien vähimmäishinnaksi asetetaan 20 euroa/m2 ja järjestetään siltä pohjalta erillinen tarjouskilpailu, jossa tonttien myyntihinta perustuu toimitettuihin tonttikohtaisiin tarjouspyyntöihin.

Ruskon valtuusto päätti 31.8.2009 § 57, että Valkiavuoren vaiheiden I ja II tontit myydään varausjärjestyksessä hintaan 20 euroa/m2

Vesiliittymismaksu alueella on 1.3.2016 alkaen 3.100 euroa/tontti ja viemäriliittymismaksu on 4.340 euroa/tontti.

Valkiavuoren vaiheen III tontit valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä. Alueelle valmistuu 20 tonttia. Tarkoituksenmukaista on myydä nämä tontit ilman tarjouskilpailua.

Vaiheen I ja II tonteista on edelleen 5 vapaana. Lisäksi Loimukujan tonteista on yksi vapaana. Näitä olisi tarkoituksenmukaista tarjota edullisempaan hintaan.

Vapaana olevat tontit ovat myös vuokrattavissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Valkiavuorenvaiheen III tontit myydään varausjärjestyksessä hintaan 20 euroa/m2. Tontteja voidaan myös vuokrata.

Samalla kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Valkiavuoren vaiheiden I ja II sekä Loimukujan vapaana oleva tontit  myydään varausjärjestyksessä hintaan 15 euroa/m2. Myös nämä tontit voidaan vuokrata.

Päätös

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että Valkiavuorenvaiheen III tonttien myynti toteutetaan ensin tarjouskilpailulla ja sen jälkeen jäljelle jääneet tontit myydään päätösehdotuksen mukaan. 

Samalla kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että Valkiavuoren vaiheiden I ja II sekä Loimukujan vapaana oleva tontit  myydään varausjärjestyksessä hintaan 15 euroa/m2. Myös nämä tontit voidaan vuokrata.