Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 28.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 Ilmoitus- ja muut asiat

Päätös

  • Merttelän tilanne: Perusopetuksen oppilasmäärät tuleville vuosille sekä lasten sijoittuminen eri kouluihin käytiin läpi. Keskustelua käytiin myös Kirkonkylän koulun tilaratkaisuista ja luokkakoosta.
  • Kodin ja koulun päivä 2022: Väkeä ollut runsaasti, myös entisiä oppilaita tutustumassa entiseen opinahjoonsa. Onnistunut päivä!
  • Lastenhoitajan palkan korjauksen kustannusvaiukutus tuotiin tiedoski opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle.

 

  • Vuoden 2022 suunniteltujen investointien korvaaminen toisilla investoinneilla

Valmistelija / lisätiedot: Maarit Ketola maarit.ketola@rusko.fi vs. varhaiskasvatusjohtaja

Varhaiskasvatuksen investointilistalla on varattuna vuodeksi 2022 kalusteiden uusimiseen ja korjaamiseen 30 000 euroa ja uuden kodan rakentamiseen 25 000 euroa. Listalla on ollut myös auringon paahteelta suojaavat katokset Satumetsän, Laukolan ja Jokikummun päiväkotien pihoille, mutta näitä ei ole erikseen mainittu vuoden 2022 talousarviossa. Päiväkotien pihoille on tehty viimeisen vuoden aikana tarkastuksia ja mm. Satumetsän pihalla on todettu puutteita leikkivälineissä. Investointilistalla olevat kalusterahat voisi käyttää pihojen puutteiden korjaukseen ja uusien leikkivälineiden hankkimiseen. Kodan rakentaminen ei ehdi enää tähän vuoteen, joten kotaan varatut rahat voisi käyttää näiden tarpeellisten aurinkokatosten rakentamiseen. Lisäksi yksityinen Norlandia päiväkoti Apila on kertonut rakentavansa mahdollisesti kodan pihaansa ja aloittavansa kotaeskarin tai vastaavan ryhmän seuraavalla kaudella. Mikäli Apilaan perustetaan kotaryhmä, tulee pohdittavaksi montako kotaryhmää kannattaa perustaa tämän kokoiseen kuntaan.  Vuoden 2023 talousarvioon esitetyt aurinkokatokset siirtyisivät rakennettavaksi tähän syksyyn ja poistuisivat vuoden 2023 talousarvioista. Kota siirtyisi vuoden 2023 talousarvioon. 

Päätösehdotus: Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää lähettää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi kotaan varattujen rahojen käyttötarkoituksen muutoksen. Kotaan varatut rahat käytetään kolmen katoksen rakentamiseen päiväkotien pihoille syksyn 2022 aikana. Kotaan varataan rahat vuoden 2023 talousarvioon, mutta katoksiin varatut rahat poistetaan sieltä. Lisäksi kalusteisiin varatut rahat käytetään pihojen korjauksiin ja uusien leikkivälineiden hankintaan. 

Päätösehdotus hyväksyttiin esitetyn kaltaisena ja lähetetään edelleen kunnanhallitukselle ja kunnavaltuustolle hyväksyttäväksi.