Tekninen lautakunta, kokous 8.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Teknisten palveluiden käyttösuunnitelma vuodelle 2023

RUSDno-2022-685

Perustelut

Valtuusto on päätöksellään 28.11.2022 § 71 hyväksynyt Ruskon kunnan talousarvion vuodelle 2023. Talousarvion pohjalta tehtävillä käyttösuunnitelmilla toimialat jakavat määrärahat ja tuloarviot osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi sekä asettavat tarkennetut tavoitteet. Teknisten palveluiden toiminnan osalta käyttösuunnitelma noudattaa pitkälti talousarvion rakennetta. Suunnitelma on esityslistan oheismateriaalina.

Teknisissä palveluissa on kustannusten nousu aiheuttanut viivästyksiä ja ongelmia hankintapäätöksissä. Hankintapäätösten viranhaltija hankintaraja 15 000 € on liian alhainen tällä hetkellä, koska tarjousten voimassaolo, sekä käytännön päätösten viivästyminen jarruttaa hankkeiden etenemistä. Suurin osa viranhaltijan hankintapäätöksistä on kuitenkin jo talousarviovaiheessa käsitelty ja päätös on vain muodollinen. Viranhaltijapäätöksen hankintaraja tulisi olla 30 000 € teknisissä palveluissa. Lautakunta voi päätöksellään luovuttaa päätösvallan viranhaltijalle. Lautakunnalla on kuitenkin aina otto-oikeus viranhaltijapäätöksiin ja mahdollisuus ottaa päätökset omaan käsittelyyn.

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä alaisensa toiminnan osalta käyttösuunnitelman vuodelle 2023 oheismateriaalin mukaisena.

Tekninen lautakunta päättää myöntää viranhaltijapäätösten hankintarajaksi 30 000€ 31.12.2023 asti. Jos hankintaa ei ole käsitelty talousarviovaiheessa, lautakuntaa tiedotetaan sähköpostitse ennen päätöksen tekemistä.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti