Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 25.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 LISÄPYKÄLÄ: Ympäristöluvan rauettaminen, Parma Oy (lisäpykälä)

RUSDno-2023-276

Valmistelija

  • Marika Karulinna, marika.karulinna@mynamaki.fi

Perustelut

Parma Oy on jättänyt 10.5.2023 sähköpostitse vapaamuotoisen hakemuksen Lähteenmäessä, osoitteessa Härjänruopantie 14 sijaitsevan betonituotetehtaan ympäristöluvan (Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 18.9.2014 §64) rauettamiseksi. Parma Oy:n betonituotetehtaan toiminta on loppunut 31.1.2020, ja tehtaalla on tehty lopettamistoimia sekä ympäristöselvityksiä. Ympäristönsuojelulle on esitetty tarpeelliset asiakirjat betonitehtaan toiminnasta ja lopettamistoimista. Betonituotetehtaan toiminnalla ei arvioida olleen merkittäviä vaikutuksia alueen ympäristöolosuhteisiin.

Betonituotetehtaan toiminta ei ole lopettamistoimien jälkeen mahdollista entisellään. Kiinteistöön tulee mahdollisesti uutta tehdas- tai varastotoimintaa, ja Parma Oy:lle jää kiinteistöön laboratorio, ja Parma Oy käyttää kiinteistöä mahdollisesti lyhytaikaiseen välivarastointiin. Tiedossa oleva toiminta ei vaadi ympäristölupaa.

Pykälän oheismateriaalina on ympäristöluvan raportointi vuodelta 2021, toimenpiteet vuodelta 2022 sekä hallin kunnostus- ja riskinarviointiraportti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marika Karulinna, marika.karulinna@mynamaki.fi

Ruskon rakennus- ja ympäristölautakunta päättää rauettaa Parma Oy:n ympäristöluvan ympäristönsuojelulain § 88:n nojalla toiminnanharjoittajan ilmoituksen perusteella. Lisäksi lautakunta muistuttaa toiminnanharjoittajaa kiinteistön kunnon ja yleisen siisteyden ylläpidosta lähialueen asukkaille aiheutuvien häiriöiden ehkäisemiseksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.