Tekninen lautakunta, kokous 8.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Liikenneturvallisuuden toimintakatsaus

RUSDno-2023-299

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunta liikenneturvallisuustyötä ohjaa valtakunnallinen ja seudullinen tavoite: Liikennejärjestelmä on suunniteltava siten, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä.

Ruskon kunnan liikenneturvallisuustyön yksityiskohtaisemmat tavoitteet ja toimenpiteet on kirjattu vuonna 2022 valmistuneeseen liikenneturvallisuussuunnitelmaan. Liikenneturvallisuustyön suunnittelusta ja koordinoinnista kunnassa sekä sidosryhmäyhteistyön edistämisestä vastaa poikkihallinnollinen liikenneturvallisuustyöryhmä. Työryhmän yhdyshenkilönä toimii Markku Jessen-Juhler. Liikenneturvallisuustyöryhmän toimintaa tukee Turun seudun kuntien (pl. Turku) ja ELY-keskuksen yhdessä hankkima liikenneturvallisuuskoordinaattori (asiantuntija). Tämä vuosikatsaus sisältää tietoja kunnan liikenneturvallisuustilanteen kehityksestä ja erityispiirteistä, kunnan liikenneturvallisuustilanteesta suhteessa muihin alueen kuntiin sekä kunnan liikenneturvallisuustyöstä vuonna 2022.

Oheismateriaalina Katsaus liikenneturvallisuustilastoihin ja -työhön vuonna 2022

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Salmi, tuomas.salmi@rusko.fi

Tekninen lautakunta merkitsee katsauksen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Lautakunta käsitteli Ruskon kunnan liikenneturvallisuuden toimintakatsauksen vuodelta 2022. Kokouksessa annettiin muutettu päätösehdotus: Tekninen lautakunta nimeää Ruskon liikenneturvallisuustyöryhmän jäseneksi Paula Linqvistin Tero Aaltosen tilalle. Tekninen lautakunta päätti lähettää tiedoksi muihin Ruskon kunnan lautakuntiin, joissa kilpailutetaan erilaisia hankintoja joihin liittyy kuljetuspalveluita, että liikenneturvallisuus tulee huomioida kilpailutusta tehtäessä siten kun se on mahdollista.

Päätös

Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.