Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 14.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Johtajuusjärjestelyt varhaiskasvatuksessa

RUSDno-2022-548

Valmistelija

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Ruskon varhaiskasvatuksessa tulee pakottavia muutoksia johtajuusjärjestelyihin syksyn 2022 aikana. Jokikummun päiväkodijohtaja on pois työstä 31.12.2022 asti. Satumetsän päiväkodinjohtaja jää vuosilomalle 14.11.2022 ja siitä suoraan eläkkeelle 1.2.2023. Hiidenvainion päiväkodinjohtaja on valittu Kaarinan kaupungin hankkeeseen varhaiskasvatuksen kasvun ja tuen koordinaattoriksi. Hankeen kesto on 3.10.2022-31.12.2023.

Jokikummun päiväkodin johtajan tehtävät on jaettu niin että Mari Renberg vastaa hallinnollisesta johtamisesta, johon kuuluu mm. henkilöstöjohtaminen, työvuorosuunnittelu sekä strateginen johtaminen. Varhaiskasvatuksen opettaja Juho Peltonen toimii Jokikummun varajohtajana ja hänen vastuullaan on päivittäisjohtaminen, sijaisjärjestelyt sekä oman talon pedagogiikan johtaminen yhteistyössä Mari Renbergin kanssa. Juho Peltonen toimii 40 % päiväkodinjohtajana ajalla 7.9.-31.12.2022.

Hiidenvainion päiväkodinjohtaja Kaisa Rounas on anonut työvapaata 3.10.2022-2.4.2023 (6 kk) välisen ajan ja hänelle on myönnetty työvapaa ko ajalle. Hiidenvainion päiväkodin johtaminen toteutetaan samalla tavalla kuin Jokikummussa. Mari Renberg ottaa vastuulleen hallinnollisen johtamisen ja varhaiskasvatuksen opettaja, Hiidenvainion varajohtaja, Teija Kaukola vastaa päivittäisjohtamisesta, sijaisjärjestelyistä sekä pedagogisesta johtamisesta omalta osaltaan. Teija Kaukola toimii 40 % päiväkodinjohtajana. 

Sekä Juho Peltola että Teija Kaukola toimivat lapsiryhmässä 60 % työajasta. Mari Renberg työskentelee fyysisesti kaksi päivää viikossa Laukolassa, kaksi päivää Hiidenvainiossa ja yhden päivän Jokikummun päiväkodissa. Mari Renbergin johdettavana olevien yksiköiden lapsimäärä on järjetelyn ajan yhteensä n. 140 lasta. Tällä järjestelyllä voidaan samalla kokeilla miten useamman talon johtaminen toimii käytännössä. Henkilkunnalle tehdään kysely keväällä 2023 järjestelyn vaikutuksista käytännön varhaiskasvatustyöhön sekä henkilöstön työhyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen. 

Satumetsän päiväkodinjohtajan työsuhde ajalle 14.11.2022-31.7.2023  laitetaan avoimeen hakuun syyskuun aikana. Työsuhde avataan määräaikaisena. Perusteluna määräaikaiselle työsuhteelle on, että Ruskon kunnan varhaiskasvatuksen johtamisjärjestelyt tulee miettiä rauhassa ja harkiten. Tällä hetkellä vain Mari Renberg on vakituisessa päiväkodinjohtajan työsuhteessa. Karhukallion vs. päiväkodin johtajana toimii Anne Soramäki, Maarit Ketolan tehdessä vs. varhaiskasvatusjohtajan sijaisuutta 31.1.2023 asti. Kunnassa on siis monia muuttujia johtajuus järjestelyjen suhteen, ja siksi määräaikainen työsuhde on tarkoituksen mukainen.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi varhaiskasvatuksen johtamisjärjestelyt 7.9.2022 alkaen.

LIsäksi opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyy Satumetsän päiväkodin johtajan työsuhteen määräaikaisuuden ajalle 14.11.2022-31.7.2023.

Päätös

Kuvausosiosta on jäänyt puuttumaan Laukolan päiväkodin varajohtajajärjestelyt, jotka toteutetaan samalla tavalla kuin Hiidenvainiossa ja Jokikummussa. Varajohtajana toimii Paula Äijö 40 % työajalla.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.