Tekninen lautakunta, kokous 14.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Vasemmiston valtuustoaloite; Korjaustarpeet kiinteistöissä

RUSDno-2024-78

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon vasemmisto on tehnyt valtuustoaloitteen  29.5.2023 § 30

'Ruskon Vasemmiston on käsitellyt kevätkokouksessa Ruskon kunnan rakennusten korjaus tarpeita. Vasemmiston mielestä on järkevää rakentaa uusi rakennus jos korjaus tarpeet ovat mittavat esim. Karhukallion päiväkoti. 
Vasemmiston mielestä uudisrakentamista tehdään harkitusti ja ensisijaisesti tärkeimpiin rakennuksiin esim. niissä jos on lasten ja nuorten toimintaa siis päiväkodit ja koulut. 
Esitys ei sulje pois niintä rakennuksia jotka tarpeellista korjata muuten. 
Näin saadaan uudiskohteeseen nykyaikaiset talotekniikat ynnä muut. Uudisrakennus on varmasti kalliimpi kuin suuri peruskorjaus. Näillä saadaan varmasti tehokkaampi rakennus sisätiloiltaan ja energiasäästöltä. 
Samalla korjaus kustannukset pienevät seuraavien vuosien aikana, jos rakennusta pidetään hyvin ja sille laaditaan ylläpito ohjelma. 
Ruskon kunnan rakennusten korjaukseen tai uudisrakentamiseen pitää laatia pitkänaika välin suunnitelma joka hyväksytään valtuustossa. '

Oheismateriaalina Ruskon vasemmiston aloite

Ruskon kunnassa on aloitteen tekemisen jälkeen tehty jo päätös Karhukallion päivädin rakentamisesta, lisäksi kunnantalosta ja kirjastosta on jo käynnistetty hankesuunnittelu. Uudiskohteisiin laaditaan aina ylläpito-ohjelma sähköiseen huoltokirjaan.

Ruskon kunnan teknisissä palveluissa on käytössä Buildercom huoltokirja, jonka pohjalta tehdään kiinteistöjen vuosikorjaukset, jotka ovat pohjana talousarviota laadittaessa. Vuosikorjausten taso tulisi jatkossa pitää noin 500 000€ suuruisena, jotta korjausvelka pysyy hallinnassa.

Korjauslista täydentyy kuntotarkastusten myötä, ja tämä kattaa pitkän aikavälin suunnitelman. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta toteaa, että aloitteen mukaiset toimenpiteet on käynnistetty jo Ruskon kunnassa ja aloite katsotaan käsitellyksi.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti