Kunnanhallitus, kokous 18.5.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 109 Sikovuoren teollisuustonttien ja lentokentän päädyn kallioiden hyödyntäminen

RUSDno-2020-212

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Kiinteistötyöryhmä on keskustelut lentokentän länsipuolella sijaitsevien kallioiden hyödyntämisestä ja esittää kunnanhallitukselle, että asiasta käynnistetään tarkempi selvittely. Lentokentän osayleiskaavan pitäisi valmistua pian ja alueen esivalmistelu nopeuttaa kaavan toteutusta.

Myös Sikovuorentien teollisuustonttien myynti edellyttäisi kunnalta etukäteisvalmistelua, jotta tonttien kiinnostavuus kasvaisi. Nykytilanteessa korkeat kalliot eivät kiinnosta teollisuusrakentajia, vaan he etsivät tasaisia kiinteistöjä, joissa on paljon pihatilaa.

Ehdotus

Esittelijä

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää kiinteistyötyöryhmän esityksen mukaisesti käynnistää selvitystyön Sikovuorentien teollisuustonttien ja lentokentän päädyn kallioiden hyödyntämisestä.  Selvityksen tekeminen annetaan teknisen toimialan tehtäväksi ja se tuodaan kiinteistötyöryhmän kautta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Tekniset palvelut on kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti (kh 20.4.20 § 85) käynnistänyt selvitystyön Sikovuorentien teollisuustonttien ja lentokentän päädyn kallioiden hyödyntämisestä.

Alueesta tehtäisiin vuokrasopimus. Sopimus kattaa Ruskon kunnan Lähteenmäen alueella sijaitseva Sikovuoren alueen, kiinteistöt 704-406-1-448, 704-406-1-388 ja 704-406-1-249. Osa vuokra-alueesta kuuluu Lähteenmäen alueen asemakaava-alueeseen ja on kaavoitettu toimistorakennusten- ja pienteollisuuden alueeksi. Osa alueesta, Lähteenmäen alueen eteläpuolella sijaitsevasta Sikovuoren alueesta, on laadittu oikeusvaikutteisen osayleiskaavan luonnos, jossa alue on merkitty liike- teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi. Vuokra-alue jaettaisiin kahteen vaiheeseen:
Vaihe I: Lähteenmäen asemakaava-alueella sijaitseva alue eli teollisuustonttien alue
Vaihe II: Lähteenmäen asemakaava-alueen eteläpuolinen osuus, Sikovuori 

Louhintaurakoitsijan kanssa on käyty keskusteluita kunnan tavoitteista. Urakoitsija on neuvotteluiden pohjalta laatinut sopimusluonnoksen, joka on käsitelty kiinteistötyöryhmässä 12.5.2020. Kiinteistötyöryhmä esittää kunnanhallitukselle sopimuksen hyväksymistä. Sopimusluonnos on oheismateriaalina, mutta ei julkisena asiakirjana. Salassapitoperuste on tarjoukseen sisältyvä tarjoajan liike- tai ammattisalaisuus. Liike- tai ammattisalaisuuden käsitettä ei ole laissa tarkemmin määritelty, mutta yleisesti liike- tai ammattisalaisuudella tarkoitetaan yrityksen liiketoiminnan kannalta merkityksellisiä tietoja, jotka eivät ole tarkoitettu yleiseen tietoon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus hyväksyy kiinteistötyöryhmän esityksen mukaisesti sopimusluonnoksen mukaisen vuokrasopimuksen.

Päätös

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti palauttaa asian tekniselle toimialalle uudelleen valmisteltavaksi. 

Kokouskäsittely

Käsittelyn aikana esittelijä muutti päätösehdotustaan ja esitti asian palauttamista tekniselle toimialalle uudelleen valmistelua varten. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.