Tekninen lautakunta, kokous 11.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus 2019 ja toimenpide-esitykset

RUSDno-2020-317

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan 25.5.2020 § 27 arviointikertomusta vuodelta 2019 ja lautakunnat antavat kannanotot arviointikertomuksessa esitetyistä asioista ja toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Arviointikertomus vuodelta 2019 on esityslistan oheismateriaalina.

Teknisiä palveluja koskevia mainintoja on ’yleisen strategisen tavoitteen Asiakkaat ja vaikuttavuus kokonaismittarin tavoite on asetettu korkeammalle kuin sen osatekijät lukuun ottamatta valaistusta. Tämä ei ole loogista tavoitteiden asettamisessa.

Hyvän tason eli 3,5 ylittävien arvojen parantaminen edellyttää yleensä myös suhteellisesti suurempaa resursointia kuin hyvän tason saavuttamiseen tarvitaan.

Kuntalaisille kohdistettavien kyselyjen yhteydessä on hyvä kertoa, mihin kyselyn tuloksia käytetään ja mitä niiden perusteella tehdään ja on tehty, jotta kyselyihin vastaaminen säilyy mielekkäänä kuntalaisille.

Tekninen lautakunta, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta ja hyvinvointilautakunta ovat pitäneet yhteisiä kokouksia, jota on pidettävä hyvänä asiana. Näin toimien ymmärretään eri lautakunnille kuuluvat asiat ja voidaan yhdessä toimien parantaa vuorovaikutuksia ja saada yhteisiä asioita eteenpäin.

Kunnan lähiliikuntapaikat on nyt saatu hyvään kuntoon viime vuosien panostuksen jälkeen. Kunnossapitoon on jatkossa varattava riittävät resurssit.’

Teknisissä palveluissa on käynnissä toimintamallin muutos, jossa käytännön mittarit pyritään myös uudistamaan. Aiemmin on ollut ongelmana kyselyjärjestelmien muutos, joiden kehittyminen on muuttanut jonkin verran tuloksia.

Kuntalaisille on kyselyssä tuotu esiin, että tuloksia käytetään teknisten palveluiden kehittämiseen.

Liikuntapaikkojen kunnossapitoon on saatu rekrytoitua lisäresurssia vuoden 2020 talousarviossa.

Keskuskeittiö on huomioitu myös arviointikertomuksessa. Teknisissä palveluissa on tehty prosessikuvaus, jota käytetään jatkossa suuremmissa hankkeissa ja pyritään ehkäisemään keskuskeittiössä tapahtuneet ongelmat.

Toiminnallisten tavoitteiden liikennevalo-seurannassa tekniset palvelut on pyrkinyt jo tavoitevaiheessa nostamaan tasoa. Se, ettei tavoitetta tarkalleen ole saavutettu, ei suoraan ole merkki huonosta tasosta. Vesimittarien vaihtotyötä jatketaan, resurssipulan vuoksi tavoitemäärää ei ole saavutettu. Tulevaisuudessa tilanne paranee.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta tutustuu arviointikertomukseen ja lähettää esittelytekstissä olevat selvitykset kunnanhallitukselle.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti