Tekninen lautakunta, kokous 16.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Jätehuoltomääräysten kuuleminen

RUSDno-2024-289

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Jätehuoltomääräysten tarkistamiseen liittyvä kuuleminen on käynnissä. Samoin kuulemisella on jätetaksa, sillä 140  - 660 litraisissa jäteastioissa siirtyminen LSJH:n astiapalveluun aiheuttaa tarpeen muuttaa myös jätetaksaa.

Kuntiin ei ole lähdössä muutoksista erillisiä lausuntopyyntöjä. Määräysten kuulutus, luonnos sekä selvitys muutoksista on nähtävillä jätehuoltolautakunnan sivuilla. Asiakirjat ovat myös oheismateriaalina

https://www.turku.fi/uutinen/2024-04-05_jatehuoltomaarayksiin-ja-jatetaksaan-muutoksia sekä lisäksi virallisissa kuulutuksissa

https://www.turku.fi/kuulutukset.

Myös taksan tarkistamista koskeva kuulutus löytyy turku.fi/kuulutukset.

Huomioitavaa jätehuoltomääräysten luonnoksessa on mm. kuormausaikojen muutosesitys, jossa kuormausaika alkaisi arkena jo klo 5 ja arkipyhäviikkojen lauantaisin kuormausaika jatkuisi klo 22 asti. . Muutoskohdat ovat punaisena luonnoksessa. Muutokset ja näiden perustelut ovat koottu erilliseen selvitykseen määräysten liitteeksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta merkitsee jätehuoltomääräysten tarkistamisen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Kokouksessa annettiin uusi päätösehdotus: Lausunto luonnoksen kohtaan §6 Jokaisella asiakkaalla tulee olla mahdollisuus käyttää vaatimukset täyttävää omaa tai vuokra-astiaa valintansa mukaan. §40 naapurikiinteistöjen lukumäärä tulee palauttaa yhdeksään.

Uusi päätösehdotus hyväksyttiin.