Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 2.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Vastine aloitteeseen: Ruskon oppilashuollon työntekijöiden tiedonsaantioikeudet oppilastietojärjestelmässä

RUSDno-2024-484

Valmistelija

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon valtuuston kokouksessa 2.9.2024 esitettiin Ruskon keskustan valtuustoaloite:
Ruskon oppilashuollon työntekijöiden tiedonsaantioikeudet oppilastietojärjestelmässä (wilma).
Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 16.9.2024 lähettää aloitteen opetus-​ ja varhaiskasvatuslautakunnan valmisteltavaksi.

Ruskon perusopetuksessa oppilashuollon työntekijät (Varha) ovat saaneet tietyt oikeudet käyttää opetuksen järjestäjän hallinnoimaa oppilastietojärjestelmää.
Nämä oikeudet heille on myönnetty 1.1.2023 alkaen johtavan rehtorin tekemän viranhaltijapäätöksen kautta. (päätös liitteenä)
Aloitteessa viitataan Turun Sanomien artikkeliin 9.8.2024.
Rusko kuulu Varhan alueeseen viisi yhdessä Raision ja Naantalin kanssa. Alueen muodostavat kaupungit ja Rusko ovat yhdessä huolehtineet siitä, että saman alueen varhan työntekijöillä on samat oikeudet käyttää oppilastietojärjestelmää.
Ruskolla johtava rehtori on tehnyt toisen viranhaltijapäätöksen (päätös liitteenä) ja siinä huomioidaan Wilma-​palvelun käyttöoikeuksien myöntäminen Varsinais-​Suomen hyvinvointialueen koulu-​ ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden asiantuntijoille.

Ruskolla on myönnetty varhan opiskeluhuollon työntekijöille työskentelyä edesauttavat käyttöoikeudet tiettyihin oppilastietoihin huomioiden kuitenkin se, että oppilastiedot ovat opetuksen järjestäjän eli Ruskon kunnan hallinnoimaa tietoa.
Varsinais-Suomessa on useita kuntia, jotka eivät myönnä tätä oikeutta varhan työntekijöille.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee vastineen tietoonsa saatetuksi ja lähettää sen kunnanhallitukselle ja valtuustolle tiedoksi.

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen