Kunnanhallitus, kokous 7.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen esitys reitin kunnostamisesta

RUSDno-2022-106

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Pyhän Henrikin Pyhiinvaellusyhdistys on tehnyt sähköpostitse esityksen Pyhän Henrikin tien pienimuotoisesta kunnostamisesta lentokentän läheisyydessä. 

Esityksessä todetaan, että yhdistys on tehnyt syksyn 2021 aikana katselmuksen Pyhän Henrikin tien kunnon toteamiseksi Turun lentokentän lähialueella. Katselmuksessa todettiin Ruskon kunnan maa-alueella (704-408-4-17) tien kunnon olevan riskialtis kulkijoille: polku nousee Härjänruopantien päättymäkohdan läheisyydessä jyrkästi erittäin kapealle harjanteelle. Nousukohdassa on irtainta maa-ainesta, mikä on kaatumisriski. Harjanteella on ajettu moottoripyörillä, mikä on tehnyt kulkemista vaikeuttavia uria.

Yhteenvedon omaisesti Pyhiinvaellusyhdistys esittää, että kunta teettäisi nousukohtaan portaat ja harjanteen päällystä tasoitettaisiin leveämmäksi, jotta edes peräkkäin kulku olisi turvallista.

Teknisestä toimesta on alustavasti käyty tutustumassa alueeseen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä Pyhän Henrikin Pyhiinvaellusyhdistyksen esityksen tietoonsa saatetuksi ja päättää lähettää sen teknisen toimen ja keskushallinnon valmisteltavaksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.