Tekninen lautakunta, kokous 10.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Teknisen tilinpäätös 2021

RUSDno-2022-124

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Teknisen lautakunnan tilinpäätös vuodelta 2021 on valmistunut tuloslaskelman osalta.

Oheismateriaalina ovat teknisen lautakunnan tuloslaskelmat 2.3.2022. Tekninen johtaja esittelee vuoden 2021 tuloslaskelmat.

60 Tekninen lautakunta. Koko lautakunnan yhteenveto. Toimintatuotot 107,5 % ja Toimintamenot 97,4 %.

600 Tekniset palvelut. Toimintatuotot ovat ylittyneet metsämyynnin takia 14,9 %. Toimintakulut ovat ylittyneet 10,7 %. Ylitys on palveluiden ostossa, jossa suurin ylitys on teiden kunnossapidossa. Toinen ylitys on henkilöstömenoissa ja siellä ylitys johtuu jaksotetuista palkoista, jotka kirjataan pitämättömistä lomista.

620 Toimitila- ja vuokrauspalvelut. Tulot ovat ylittyneet 7 % ja menot ovat alittuneet 0,7 % talousarviosta.

650 Vesihuoltolaitos. Tuloslaskelman toimintakatteen mukainen tulos paranee verrattuna talousarvioon. Toimintatuottojen toteutuma on 108,1 %. Menot alittuvat 23,3 %. Korona selittää vesihuoltolaitoksen tuloksen verrattuna talousarvioon. Ihmiset ovat etätöissä ja kuluttavat enemmän vettä ja vastaavasti hankkeita ei olla täysimääräisesti pystytty toteuttamaan.

690 Palo- ja pelastustoimi. Tuloslaskelmat ovat talousarvion mukaisia ja toimintakate on talousarvion mukainen.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy teknisten palveluiden tuloslaskelmat vuodelta 2021 ja esittää kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle sen hyväksymistä.

Päätös

Kokouksessa annettiin uusi päätösehdotus

Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan teknisten palveluiden tuloslaskelmat vuodelta 2021 ja esittää kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle sen hyväksymistä.

Teknisen lautakunnan henkilöstömenot on ylittyneet 95000€. Ylitys johtuu määräaikaisten palkoista, joita ei ole kirjattu talousarvioon. Korona on aiheuttanut paljon poissaoloja laitoshuoltoon ja tätä on paikattu määräaikaisilla. Lisäksi pitämättömät lomat on tilin päätöksessä kirjattu varauksena. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle hyväksymistä henkilöstöylityksissä.

Tekninen lautakunta hyväksyy teknisen palvelun riskiselvityksen.

Päätös:

Uusi päätösehdotus hyväksyttiin.