Kunnanhallitus, kokous 9.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Kansallisen veteraanipäivän vietto 27.4.2020

RUSDno-2020-134

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

 Suomen Kuntaliitto on antanut 3.3. yleiskirjeen koskien kansallista veteraanipäivää 27.4.2020. Tänä vuonna järjestettävä Kansallinen veteraanipäivä on järjestyksessään 34. valtakunnallinen tilaisuus.

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan järjestää Tampereen kaupunki maanantaina 27.4.2019 Tampere-talossa. Pääjuhaln teemana on: Ihmisten välillä hyvä tahto - Välvilja mellan människor. 

Kuntaliiton yleiskirjeen lisäksi kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen päätoimikunta  on antanut suosituksen veteraanipäivän huomioimisesta. Suosituksessa todetaan mm., että useissa kunnissa päivän vietto on saanut vakiintuneet muodot. Näitä voidaan kehittää huomispäivän tarpeita vastaavaksi. Päivän vieton luonnetta voidaan hiljalleen siirtää enemmän eri kansalaisryhmät huomioon ottavaksi kansalaisjuhlaksi, juhlapäivän perimmäistä tarkoitusta unohtamatta.

Veteraanipäivän vietto Ruskolla on tapahtunut siten, että Ruskon ja Vahdon Veteraanikivillä on ollut kukkatervehdys ja musiikkia, jonka jälkeen on ollut ruokailu ja veteraanipäivän juhla. Juhlatilaisuuden ohjelma on koostunut yleensä erilaisista musiikkiesityksistä, juhlapuheesta sekä muista esityksistä ja haastatteluista. Viime vuonna tilaisuus pidettiin Vahdon seurakuntatalolla. Asiaa on yleensä valmistellut työryhmä, jossa valmistelijoina on kunnan puolesta yleensä ollut  kirjasto- ja kulttuuritoimen henkilö sekä yksi luottamushenkilö. Valmistelu suoritetaan yhdessä seurakunnan ja veteraanijärjestöjen kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää saattaa kuntaliiton yleiskirjeen sekä kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen päätoimikunnan suosituksen perusopetuksen ja hyvinvointipalvelujen tietoon.

Kunnanhallitus päättää järjestää veteraanipäivän yhteistyössä Ruskon seurakunnan, Ruskon rintamaveteraanien ja Paattisten-Vahdon sotaveteraanien kanssa siten, että varsinainen juhla pidetään Ruskotalolla.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.