Kunnanhallitus, kokous 9.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Maunun koulun peruskorjauksen ja laajennusosan suunnittelutyöryhmän perustaminen

RUSDno-2020-43

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Maunun koulun rehtori ja ja johtava rehtori ovat esitelleet Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan järjestämässä seminaari-illassa Maunun koulua koskevaa peruskorjaus- ja laajennussuunnitelmaa.
Vuoden 2020 talousarviossa tähän suunnitteluun on varattu määräraha.
Seminaariesittelyn jälkeen lautakunnalle annettiin tehtäväksi perustaa työryhmä, joka lähtee viemään asiaa eteenpäin.

Ehdotus

Esittelijä

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta nimeää työryhmän, jonka tehtävänä on suunnitteluun liittyvät asiat ja niiden eteenpäin vieminen.
 

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta nimesi työryhmän, jonka tehtävänä on suunnitteluun liittyvät asiat ja niiden eteenpäin vieminen.
 Projektin vetäjältä ja arkkitehdiltä pyydetään tarjous kyseisestä työstä ja mikäli budjetoitu 30000 euron summa kattaa ko kulut työryhmä voi aloittaa työskentelyn. Muussa tapauksessa asia tuodaan uuteen käsittelyyn.

Työryhmän jäsenet: Projektin vetäjä, arkkitehti, kunnan tekninen johtaja, Maunun koulun rehtori, johtava rehtori, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja sekä oppilaskunnan nimeämä edustaja

Valmistelija

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Perustelut

Maunun koulun peruskorjaus ja laajennustyöryhmä kokoontui keskiviikkona 5.2. Maunun koululla. Paikalla olivat tekninen johtaja, lautakunnan puheenjohtaja, Maunun koulun rehtori sekä johtava rehtori.
Lisäksi paikalle oli kutsuttu RTC Vahanen Turku Oy:n rakennuttajakonsultti Jari-Pekka Tuominen. Hän esitteli tilaisuudessa oman tarjouksensa. Esittelijä on saanut 31.1.2020 päivätyn Rakennuttajatoimisto HLC Oy:n tarjouksen ja tähän tarjoukseen Ruskon kuntaa edustavat ryhmän jäsenet olivat jo etukäteen tutustuneet. Molemmat tarjoukset sisältävät hankesuunnittelun eri vaiheet kilpailutuksineen, suunnittelijoiden kilpailutukset sekä urakoitsijoiden kilpailutukset.

Molempien rakennuttajakonsulttien kokonaistarjoukset ylittävät suunnitteluun budjetoidun määrärahan. RTC Vahasen vuodelle 2020 kohdentama suunnittelukustannus on suuruudeltaan noin 30000€.
HLC rakennuttajatoimiston tarjous on tätä korkeampi. Vuodelle 2020 talousarvioon esitetty määräraha riittää Vahanen Turku Oy:n tarjoukseen.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan seminaarissa esitetty Maunun koulun saneeraus- ja laajennussuunnitelma edellyttää talousarviossa esitettyä laajempaa suunnittelua. Jotta rakentaminen lähtisi käyntiin jo keväällä 2021, pitää suunnittelua laajentaa. Tämä lisää kustannuksia, joten vuoden 2020 talousarvioon tarvitaan lisämääräraha suunnittelua varten. Asia on ollut esillä Kiinteistötyöryhmän kokouksessa keskiviikkona 5.2.
 

Ehdotus

Esittelijä

Kai Laitinen, Johtava rehtori, kai.laitinen@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta valitsee RTC Vahanen OY:n edullisemman suunnittelutarjouksen ja tekee kunnanhallitukselle lisämäärärahapyynnön, koska suunnittelua esitetään laajempana kuin talousarviota tehtäessä oli tiedossa.  RTC Vahasen valinnan edellytyksenä on myös rakennuttajakonsultti Jari-Pekka Tuomisen toimiminen projektin vetäjänä.

Päätös

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta valitsi RTC Vahanen OY:n edullisemman suunnittelutarjouksen ja tekee kunnanhallitukselle lisämäärärahapyynnön, koska suunnittelua esitetään laajempana kuin talousarviota tehtäessä oli tiedossa.  RTC Vahasen valinnan edellytyksenä on myös rakennuttajakonsultti Jari-Pekka Tuomisen toimiminen projektin vetäjänä.

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Tekninen johtaja ja johtava rehtori ovat läsnä kokouksessa selvittämässä hankkeen ja  hankesuunnitelman sisältöä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä teknisen johtajan ja johtavan rehtorin selvityksen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Lisäksi kunnanhallitus merkitsi tiedoksi teknisen johtajan antaman katsauksen kiinteistötyöryhmän käsittelemiin asioihin. Asiat tuodaan kunnanhallituksen erikseen päätettäviksi.   

Kokouskäsittely

Merkittiin, että johtava rehtori Kai Laitinen ja tekninen johtaja Mika Heinonen poistuivat kokouksesta tämän §:n käsittelyn jälkeen.  


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.