Kunnanhallitus, kokous 23.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Esitys kilpailutuskorvaukseksi 1.1.2023 lukien

RUSDno-2022-366

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Turun kaupungin ja seutukuntien väliseen seutuhankintasopimukseen perustuen Turun kaupunki esittää, että kilpailutuksista perittävä korvaus korotetaan 0,39 eurosta/asukas 0,40 euroon/asukas 1.1.2023 alkaen.

Seutuhankintasopimuksen 9. kohdassa "KIlpailutuksen kustannukset" määritellään kilpailutuksesta perittävät kustannukset seuraavasti:

"Kilpailutuksen kustannukset muodostuvat kilpailutuksen valmisteluun ja päätöksentekoon liittyvistä hallinnollisista kustannuksista. Turun kaupungille aiheutuu tästä sopimuksesta muita osapuolia enemmän hallinnollisia kustannuksia.

Sopimusosapuolet ovat velvollisia suorittamaan Turun kaupungin Strategiselle hankinnalle korvauksena kilpailuttamisesta ja tämän sopimuksen muusta toteuttamisesta aiheutuvina kustannuksina 0,38 euroa (alv 0 %)/kunta/asukas/kalenterivuosi.

Korvaus suoritetaan vuosittain 15.6. mennessä laskua vastaan. Asukaslukuna käytetään tilastokeskuksen edellisen vudoen vaihteen vahvistettuja asukaslukuja. Muutoin sopijapuolet vastaavat itse omista sisäisistä kustannuksistaan."

Sopimuksen kohdassa 10. "Hintasidonnaisuus" on määritelty hintojen korotus:

"Hinta on voimassa kiinteänä 31.12.2019 asti, jonka jälkeen hintoja korotetaan seuraavasti:

Hinta sidotaan Palvelujen tuottajahintaindeksin (2015=100) erillisindeksiin "ammatilliset, teiteelliset ja tekniset palvelut". Perusindeksinä on 1. neljänneksen 2018 pisteluku. Vertailuindeksinä on tarkistusajankohtana olevan vuoden 1. neljänneksen pisteluku.

Indeksitarkistus tehdään kerran vuodessa ja ensimmäinen tarkistusajankohta on huhtikuussa 2019. Ensimmäisenä tarkistusvuonna hinta korotetaan vastaamaan perusindeksin ja vertailuindeksin välillä tapahtunutta muutosta. Tämän jälkeen hinta korotetaan tarvittaessa vuosittain vastaamaan edellisen vuoden ja tarkastusajankohtana olevan vuoden vertailuindeksien välillä tapahtunutta muutosta. Korotettua hintaa maksetaan seuraavan vuoden alusta lukien."

Ensimmäinen sopimuksen mukainen hinnantarkistus on tehty vudoen 2021 alusta. Vuodelle 2022 vuosimuutos on ollut mitätön, joten hinnantarkistusta ei vuotta 2022 koskien ole tarpeen tehdä. Vuodelle 2023 esitetään tehtävän 3,3 % hinnankorotus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää osaltaan hyväksyä Turun kaupungin hankintatoimen esityksen siitä, että uusi kilpailutuskorvaus on 0,40 euroa/asukas 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.