Kunnanhallitus, kokous 20.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Suostumuksen antaminen rakentamattoman kiinteistön luovuttamiseen

RUSDno-2022-454

Perustelut

Rakennus Rastas Oy on toimittanut kunnanhallitukselle osoitetun, 7.6.2022 päivätyn, seuraavan sisältöisen hakemuksen:

"Pyydän kauppakirjan kohdan 10 vallintarajoituksen mukaista myyjän suostumusta kiinteistön luovuttamisesta rakentamattomana. Kauppakirjaan tullaan merkitsemään alkuperäisen kauppakirjan kohdat 8 rakentamisvelvoite, ja 9 johtojen ym. sijoittamisesta alkuperäisen kauppakirjan mukaisena. Tulen itse toimimaan urakoitsijana varsinaisissa rakennustöissä. Kauppahinta on sama kuin alkuperäinen kauppahinta 49284 euroa."

Hakemus koskee tonttia 538/2 osoitteessa Jukotie 6 Päällistönmäen asemakaava-alueella.

Kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitekohdan mukaan ostaja sitoutuu rakentamaan asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja hyväksytttyjen piirustusten mukaisen uudisrakennuksen, joka on vähintään 25 % kaavan mukaisesta rakennusoikeudesta, kolmen vuoden kuluessa kaupantekohetkestä siihen valmiusasteeseen, että rakennusvalvontaviranomainen voi siinä suorittaa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen loppukatselmuksen, jolla rakennus on hyväksytty käyttöönotettavaksi. Myyjä voi hakemuksesta pidentää tässä tarkoitettuja rakennusaikoja 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää suostua Rakennus Rastas Oy:n anomukseen luovuttaa tontti 538/2 osoitteessa Jukotie 6 Päällistönmäen asemakaava-alueella rakentamattomana hakemuksessa mainituin ehdoin.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.