Tekninen lautakunta, kokous 16.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Lisämääräraha-anomus Vahdon lähikirjaston ilmastoinnin parantamiseksi

RUSDno-2020-139

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Vuoden 2019 talousarvioon oli varattu investointimääräraha 20 000 euroa Vahdon lähikirjaston ilmastoinnin selvittämiseksi ja parantamiseksi investointiprojektin kohtaan ”8025 Vahdon kirjasto”. Valtuuston hyväksymän investointiraportin 2019 mukaan kyseinen määräraha on jäänyt kokonaan käyttämättä. Kirjaston osalta on edelleen ratkaisematta, millaisia muutostöitä kiinteistössä on tehtävä, jotta siellä pystytään kesäaikaan työskentelemään. Työsuunnitelmaa parannustöiden osalta on teknisen toimialan toimesta valmisteltu, ja asiaan näyttää olevan vaihtoehtoisia ratkaisuja. Hyvinvointilautakunnan esityksestä on kuitenkin päätetty esittää lisämääräraha-anomusta alkuperäisen investointisuunnitelman mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle 20 000 euron lisämääräraha-anomusta vuonna 2019 käyttämättä jääneen investointiprojektin ”8025 Vahdon kirjasto” mukaisesti.

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle 20 000 euron lisämääräraha-anomusta vuonna 2019 käyttämättä jääneen investointiprojektin ”8025 Vahdon kirjasto” mukaisesti.

Valmistelija

Ismo Airinen, Talous- ja hallintojohtaja, ismo.airinen@rusko.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus merkitsee hyvinvointilautakunnan tekemän lisämääräraha-anomuksen tietoonsa saatetuksi ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan ja teknisen toimialan yhdessä jatkamaan vaihtoehtoisten ratkaisujen selvittämistä asiassa. Lisämäärärahaesitykseen palataan tarvittaessa talousarvion 2021 käsittelyn yhteydessä.  

Päätös

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian teknisen lautakunnan valmisteltavaksi. 

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Vahdon kirjaston kuntokartoituksessa on todettu ettei painovoimaiseen ilmanvaihtoon tulisi koskea. Ongelmina Vahdon kirjastossa on kylmä talvella ja kuuma kesällä. Tämän helpoin tapa korjata on asentaa ilmalämpöpumppu kiinteistöön. Ilmalämpöpumpun asentaminen maksaa noin 2500€, mutta nostaa kiinteistön käyttökuluja 2000€-3000€ vuodessa. Tämä pitää huomioida tulevien vuosien talousarvioissa. Asiasta on keskustelu myös hyvinvointilautakunnan edustajien kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta päättää asennuttaa Vahdon kirjastolle ilmalämpöpumpun, kustannukset katetaan teknisten palveluiden käyttötaloudesta. Tekninen johtaja tekee asiasta erillisen hankintapäätöksen.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti.