Tekninen lautakunta, kokous 16.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Teknisen lautakunnan ja hyvinvointilautakunnan yhteiset asiat

RUSDno-2020-191

Valmistelija

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Perustelut

Teknisen lautakunnan ja hyvinvointi lautakunnan piti pitää yhteiskokous huhtikuussa, mutta korona tilanteen vuoksi pidettiin palaveri lautakuntien puheenjohtajien ja esittelijöiden kesken.

Käytiin läpi 2019 yhteiset investoinnit. Nummilammen virkistysalue kunnostettiin, Vahdon liikuntapaikat rakennettiin ja pesäpallokenttä tuli valmiiksi. Nummilammen ruoppauskulut siirrettiin teknisen käyttötalouteen kirjanpidon ohjeiden mukaisesti. Vahdon liikuntapaikkojen ylitys tuli lähinnä raivaustöistä frisbee golf radalla.

Keskusteltiin 2020 investoinneista. Pesäpallokentälle on tilattu katsomot ja niiden toimitus on kevään aikana. Ruskotalon asunnon kunnostus valmistuu toukokuussa ja kulut katetaan teknisen käyttötaloudesta. Nummilammen virkistysalueen kiinteistöä kunnostetaan teknisen käyttötaloudesta ja investoinnin 8409 hoitaa hyvinvointilautakunta. Kunnantalon sisäänkäynti muutetaan esteettömäksi esteettömyys-hankkeen mukaisesti ja tekninen hoitaa hankkeen. Leikkipaikat investoinnissa on yhdistetty päiväkotien leikkialueet ja kehityshanke, päiväkotien kalusteet uusii tekninen ja hyvinvointi hoitaa kehityshankkeen. Ensisijaisena pidettiin lähiliikunta-alueen kehittämistä. Kehityshankerahaa on noin 50 000-55 000 euroa. Huoltorakennuksen suunnittelu käynnistetään kesän aikana yhteistyössä. Tekninen hoitaa monitoimigolf-kentän siirron ja tarpeellisen kunnostuksen.

Sovittiin palaverissa, että tietojen vaihto lautakuntien välillä on tärkeä asia, mutta lautakuntien yhteiskokoukset haastavia saada sopimaan. Jatkossa pidetään syksyllä yksi yhteinen lautakuntakokous, puheenjohtajat ja esittelijät pitää palavereja 4-5 kertaa vuodessa, sen lisäksi esittelijät tekevät lautakunta vierailuja tarvittaessa. Tietojen vaihtaminen ja molempien lautakuntien ajantasalla pysyminen on tärkeää tulevaisuudessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Tekninen lautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotuksen mukaisesti