Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 15.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Ryhmäperhepäiväkoti Ruskolle

RUSDno-2023-134

Valmistelija

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Ruskolle on hakeutumassa ryhmäperhepäiväkotiyrittäjä. Yritys on vuokraamassa huoneistoa kerrostalosta Ruskon keskustasta. Ryhmäperhepäiväkodin sijoittuminen Ruskolle lisää perheiden valinnan mahdollisuutta.

Ruskon palvelusetelin arvoa ei ole määritelty ryhmäperhepäiväkodille erikseen. Palvelusetelin suurin arvot päiväkotihoidossa on yli 3 vuotiaalle 870 €  ja alle 3 vuotiaalle 1314 €. Perhepäivähoidossa arvo on 931 € lapsen iästä riippumatta. Ryhmäperhepäiväkotiyrittäjän mukaan perhepäivähoitajalle määritelty palvelusetelin arvo ei kata yritykselle aiheutuvia kuluja, joten heidän ehdotuksensa ryhmäperhepäiväkodin palvelusetelin suurimmaksi arvoksi on 1150 € / lapsi iästä riippumatta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, Varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää että ryhmäperhepäiväkodin palvelusetelin arvo on 1.4.2023 alkaen 1150 € / lapsi / kuukausi lapsen iästä riippumatta. Ryhmäperhepäiväkodin palvelusetelin arvo tarkistetaan vuosittain ja ensimmäinen tarkastu tehdään 1.8.2024 alkaen. 

Päätös

Anu Tuominen ehdottaa että ryhmäperhepäiväkodin palvelusetelihinta on sama kuin perhepäivähoidossa yleisesti. Mahdollinen korotettu palvelusetelihinta tulee ryhmäperhepäiväkodin osalta voimaan heti kuin kunnahallitus ja valtuusto on tehnyt päätöksen palvelusetelihintojen indeksitarkastuksesta. Ryhmäperhepäiväkodin palvelusetelin arvo on 968 € / lapsi / kuukausi lapsen iästä riippumatta.

Pauli Korgan kannatti ehdotusta.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.