Keskusvaalilautakunta, kokous 23.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Vaalitietojärjestelmän käyttöönotosta päättäminen

RUSDno-2023-98

Valmistelija

  • Sari Laine, vs.kunnanjohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Äänioikeusrekisteri on osa oikeusministeriön vaalitietojärjestelmää (VAT). Vaalitoimitsija tarkastaa järjestelmästä, että äänestäjä on äänioikeutettu ja tekee siihen merkinnän siitä, milloin ja missä ennakkoäänestyspaikassa äänestäjä on äänestänyt.

Kunnan keskusvaalilautakunta päättää ennakkoäänestysrekisterin käytöstä. Äänioikeusrekisterin käyttöä varten ennakkoäänestyspaikassa tulee olla VAT-ohjeen nro 1 mukaiset vaatimukset täyttävä työasema ja siihen liitetty tulostin kuittausmerkinnän tulostamista varten. Tulostin voi olla esimerkiksi tavanomainen lasertulostin.

Vaalitietojärjestelmään kuuluu äänioikeustietojärjestelmän lisäksi myös pohjatietojärjestelmä ja tuloslaskentajärjestelmä. Näiden käytöstä huolehtii keskusvaalilautakunta. Keskusvaalilautakunta käyttää myös äänioikeustietojärjestelmää

Ehdotus

Päätetään käyttää vuoden 2023 eduskuntavaaleissa äänioikeustietojärjestelmää (ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijat) sekä pohjatietojärjestelmää, äänioikeustietojärjestelmää ja tuloslaskentajärjestelmää (keskusvaalilautakunta).

Päätös

Päätettiin käyttää vuoden 2023 eduskuntavaaleissa äänioikeustietojärjestelmää (ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijat) sekä pohjatietojärjestelmää, äänioikeustietojärjestelmää ja tuloslaskentajärjestelmää (keskusvaalilautakunta).