Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Vahdon kunnantalon myynti

RUSDno-2023-249

Perustelut

Ruskon kunnan nettisivuilla on ollut pitkään kiinteistöjä myytävänä kohdassa Vahdon vanhan kunnantalon myynti ilmoitus. Kiinteistöä on aika ajoin kyselty, mutta tarjouksia ei ole esitetty.

Kiinteistötyöryhmä on käsitellyt Vahdon kiinteistöjä 2.5.2022 kokouksessa ja esittänyt kunnanhallitukselle kiinteistön myymistä. Tontti on yhteinen Piipulan kanssa ja se pitää lohkoa erillisenä, koska Piipula on saneerattu nuorisotilaksi ja jää kunnan käyttöön.

Vahdon vanhasta kunnantalosta on tehty ostotarjous 75 000€. Ostotarjouksen tekijän ehtona on 650 m2 rakennusoikeus ja rakennuslupa lastensuojelurakennukselle.

Kokouksessa esitellään ostotarjous ja rakennustarkastajan tekemän alustava tonttijako luonnos, johon on lisätty kävely yhteys bussipysäkille.

Julkinen myynti ilmoitus kiinteistöstä on ollut kunnan netti sivuilla jo vuosia ja täyttää näin ollen julkisen myynnin kriteerit.

Tarjouksen tekijä esittelee toimintaansa ja suunnitelmiaan kokouksessa.

Oheismateriaali:

Tarjous (salainen)

Karttaliite

Ehdotus

Esittelijä

  • Sari Laine, vs.kunnanjohtaja, sari.laine@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myydä Vahdon vanhan kunnantalon ostotarjouksen mukaisesti. Kiinteistön myynnistä tehdään erillinen kauppakirja.

Päätös

Olli Lieskivi Tresvista kiinteistöyhtiöstä ja Isto Raatikainen jst-konsernista osallistuivat kokoukseen etänä.

Esittelijän muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää hylätä ostotarjouksen tontin epäsopivuuden takia.

Päätös: Kunnanhallitus päätti hylätä ostotarjouksen tontin epäsopivuuden takia. Perusteena kaavoitukselliset syyt, ostajan tarvitseman tontin koon katsottiin olevan epätarkoituksenmukainen kunnan olemassa olevien toimintojen säilyttämisen kannalta, sekä liikennejärjestelyjen kannalta.