Kunnanhallitus, kokous 24.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Veteraanijärjestöjen ja Rusko-seuran vuosiavustusten myöntäminen 2023

RUSDno-2023-225

Perustelut

Ruskolla toimivat Paattisten-Vahdon Sotaveteraanit ry ja Rusko-seura ovat toimittaneet Ruskon kunnalle toiminta- ja kuntoutustukihakemuksensa vuodelle 2023.

Ruskon Rintamaveteraanit ry ovat lopettamassa toimintaansa ja hakee avustusta mahdollisesti myöhemmin, jos tarve siihen vielä ilmenee.

Paattisten-Vahdon Sotaveteraanit ry hakee avustusta 851 euroa (vuosina 2019-2022 myönnetty 600 euroa). Avustusta käytetään sotaveteraaneille ja leskille annettuihin hoitoihin, joihin liittyy hieronta, jalkahoidot ja kotiapupalvelut. Edellytyksenä on ollut, että avustuksen kohteena tulee olla myös sellaiset veteraanit , jotka eivät ole järjestön jäseniä.

Lisäksi Rusko-Seura ry on anonut avustusta 1 200 euroa Ketosen torpan vuokra yms. kuluihin. Rusko-seuralla on kumppanuussopimus Ruskon kunnan kanssa. Kumppanuussopimusta hallinnoi hyvinvointitoimiala. Koska hyvinvointitoimiala on laatinut kumppanuussopimuksen, olisi jatkossa hyvä ohjata kaikki Rusko-seuran avustusten hakemiset hyvinvointilautakunnalle. Veteraanijärjestöjen avustushakemukset jäisivät edelleen kunnanhallituksen päätettäväksi.

Talousarviossa keskushallinnossa määrärahaa vuosiavustuksiin on varattu 3 000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sari Laine, vs.kunnanjohtaja, sari.laine@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää Paattisten-Vahdon Sotaveteraanit ry:lle 851 euron ja Rusko-seuralle 1 200 euron avustuksen. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että keskushallintoon varatusta avustusrahasta muu kuin veteraaniavustusosa siirretään vuoden 2024 talousarviota laadittaessa hyvinvointitoimialan avustusbudjettiin.

 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.