Valtuusto, kokous 29.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Eron myöntäminen Jari Nurmiselle luottamustoimesta ja henkilön valinta hänen tilalleen

RUSDno-2023-155

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Jari Nurminen on 7.3.2022 lähetetyllä sähköpostilla pyytänyt eroa Ruskon kunnan luottamustoimesta maalis-huhtikuun vaihteessa tapahtuvan paikkakunnalta poismuuttamisen takia. Jari Nurminen on toiminut Ruskon tarkastuslautakunnan varsinaisena jäsenenä. 

Kuntalain 70 § Suostumus luottamustoimeen ja ero luottamustoimesta
Luottamustoimeen voidaan valita vain henkilö, joka on suostunut ottamaan toimen vastaan. Valtuustoehdokkaaksi voidaan asettaa vain henkilö, joka on antanut kirjallisen suostumuksensa valtuutetun toimen vastaanottamiseen.
Luottamushenkilön tai henkilön, joka on ehdolla muuhun luottamustoimeen kuin valtuutetuksi, on valtuuston tai asianomaisen toimielimen pyynnöstä esitettävä selvitys seikoista, joilla voi olla merkitystä hänen vaalikelpoisuutensa arvioinnissa.
Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle.

Ehdotus

Esittelijä

Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Jari Nurmiselle myönnetään ero Ruskon kunnan tarkastuslautakunnan jäsenyydestä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee jäsenen tarkastuslautakuntaan Jari Nurmisen tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 

Perustelut

-

 

Ehdotus

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että se

a. Myöntää eron Jari Nurmiselle Ruskon kunnan tarkastuslautakunnan jäsenyydestä,

b. Valitsee jäsenen tarkastuslautakuntaan Jari Nurmisen tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

c. Lisäksi toteaa, että valtuuston puheenjohtajan tehtävä on tarvittaessa pyytää kunnan keskusvaalilautakuntaa määräämään uusia varavaltuutettuja vaalilain 93 §:n mukaisesti.

Päätös

Valtuusto myönsi eron Jari Nurmiselle tarkastuslautakunnan jäsenyydestä ja päätti valita hänen tilalle Arto Takalan.

Lisäksi valtuusto totesi, että valtuuston puheenjohtajan pyytää tarvittaessa kunnan keskusvaalilautakuntaa määräämään uusia varavaltuutettuja vaalilain 93 §:n mukaisesti.