Kunnanhallitus, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 197 Tilikunta Oy:n osakkeiden merkintä

RUSDno-2023-500

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on 5.6.2023 § 126 hyväksynyt Tilikunnan tarjouksen tilapäisestä palvelusopimuksesta ja aiesopimuksesta. Samalla alustavasti keskusteltiin liittymisestä Tilikunnan osakkaaksi myöhemmin syksyllä 2023. Varsinaisen palvelusopimuksen laatiminen on sovittu tehtäväksi ennen vuoden vaihdetta 2023.

Tilikunta edellyttää yhteistyön jatkamiselta, että kunta merkitsee antisääntöjen mukaisesti Tilikunnan osakkeita suhteutettuna antisääntöjen mukaisesti asukaslukuun.

Tilikunnan hallitus on 31.8.2023 kokouksessa päättänyt osakeannin järjestämisestä Ruskon kunnalle. Osakkeen merkintäaika alkaa tehdystä päätöksestä (31.8.2023) ja kestää kaksi kuukautta ja osakkeiden merkitsijän on annettava yhtiölle kirjallinen merkintäsitoumus, joka on sitova ja ilmoituksen jälkeen maksettava merkintähinta 14 vuorokauden sisään pankkitilille.

Ruskon kunnalle tarjotaan viisi (5) osaketta merkittäväksi 7 000 euron hintaan osakkeelta eli yhteensä 35 000 euroa.

Oheismateriaalit:

Tilikunta osakeantipäätös 

Kaupparekisteriote

Tilikunta yhteisösäännöt

Tilikunta osakkaat

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että Ruskon kunta merkitsee viisi Tilikunta Oy:n osaketta hankintalain mukaisen omistussuhteen luomiseksi 35 000 eurolla ja myöntää määrärahan osakkeiden hankintaa varten sekä valtuuttaa kunnanjohtajan allekirjoittamaan merkintäilmoituksen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.