Tekninen lautakunta, kokous 8.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Vesiliittymämaksun määrittäminen kiinteistölle 704-403-1-67

RUSDno-2023-599

Valmistelija

  • Tuomas Salmi, tuomas.salmi@rusko.fi

Perustelut

Kiinteistönomistaja suunnittelee liittävänsä Ruskon kunnan vesihuoltolaitoksen verkostoon kiinteistöllään 704-403-1-67 sijaitsevat asuinrakennukset. Hakija on omalla kustannuksellaan rakentanut kiinteistölle talousveden putkiverkoston, johon rakennukset on tarkoitus liittää. Hakijan on tarkoitus liittää seitsemän rakennusta ja yhteensä 10 huoneistoa. Kiinteistöllä on jo entuudestaan maatalouden talousvesiliittymä. Rakennukset sijaitsevat Ruskon vesihuoltolaitoksen vahvistetun toiminta-alueen ulkopuolella.

Ruskon kunnan vesihuoltolaitoksen maksuperusteiden kohdan 3 mukaan liittymämaksuksi määräytyisi 23 080€. Tämän liittymämaksun määräytymisperusteena on rakennukset ja niissä olevien huoneistoiden määrä. Rakennukset ovat toisistaan erilliset, vaikka sijaitsevat samalla kiinteistöllä. Jokaisella rakennuksella on oma pysyvä rakennustunnus (VTJ-PRT) sekä oma katuosoite. Hakijan rakennusten ja huoneistoiden määrä kiinteistöllä poikkeaa tavanomaisesta asuinliittymästä. Vesihuoltolain 4. luvun 18§ määrätään, että maksujen tulee olla kohtuulliset ja tasapuoliset. Huomioon otettava asia on myös hakijan itse alueelle rakentama talousveden putkiverkosto. Hakijan talousveden putkiverkosto on rakennettu Ruskon kunnan vesihuoltolaitoksen runkolinjan viereen mahdollistaen helpon liittymisen Ruskon kunnan vesihuoltolaitoksen verkostoon.

Hakija on pyytänyt liittymämaksun kohtuullistamista. Ruskon kunnan vesihuoltolaitoksen maksuperusteiden kohdan 2 mukaan jos liittymisperusteiden soveltaminen johtaa kohtuuttomaan maksuun, sovitaan erikseen tehtävällä päätöksellä maksun muuttamisesta olosuhteiden mukaisesti. Teknisellä lautakunnalla on näissä tapauksissa oikeus päättää liittyjän maksun muuttamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Heinonen, Tekninen johtaja, mika.heinonen@rusko.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa keskustelun jälkeen.

Päätös

Keskustelun jälkeen annettiin päätösehdotus: Tekninen lautakunta päättää liittymä maksu määräytyy kiinteistöllä olevien huoneistojen määrän mukaan(10kpl) 14 400 euroa, sisältäen veron. Liitospiste ja mittauspiste on runkovesijohto Hujalan- ja Liukolantien risteyksessä. 

Päätösehdotus hyväksyttiin.