Kunnanhallitus, kokous 1.6.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 116 Kunnanviraston kiinniolo kesällä 2020 sekä etäkokousten pitäminen

RUSDno-2020-277

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Vuosilomien keskittämisen mahdollistamiseksi on Ruskon kunnassa ollut käytäntönä, että kunnanvirasto suljetaan kesällä neljän viikon ajaksi. Lomien keskittämisellä on pyritty siihen, että muuna kuin kesälomakaudella henkilöstön läsnäolo ja saavutettavuus olisivat hyvällä tasolla. Sulkeminen on mahdollista, koska kesälomakaudella asiakaspalvelujen kysyntä on selvästi muita ajankohtia vähäisempää. sulkemisen aikana välttämättömät palvelut kuten laskujen ja palkkojen maksatus hoidetaan normaalisti. Yleensä kunnanvirasto on ollut suljettuna heinäkuun ajan.

Koronavirusepidemian etenemisen hidastamiseksi on maan hallituksen linjausten ja niiden pohjalta laaditun Ruskon kunnan sisäisen koronaohjeen 17.3.2020 mukaisesti kunnanvirasto ollut suljettuna 18.3. lukien fyysisten käyntien osalta. Mahdollista on ollut kuitenkin asiakaskäynnit erikseen sovittuna. Kunnanviraston henkilökunnan työ on ollut näin ollen 18.3. lukien etätyötä painottavaa. Hallituksen etätyösuositus jatkuu toistaiseksi. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt päätöksellään 8.5.2020 tartuntautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät  yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Kielto on voimassa ajalla 14.5. - 31.5.2020. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 19.5.2020 tartuntatautilain mukaisen päätöksen, joilla kielletään kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 30.6.2020 asti päätöksessä ilmenevin poikkeuksin.

Koska etätyösuositus on edelleen voimassa ja ennen heinäkuun suljettuna oloa kunnanvirasto olisi ainoastaan kuukauden avoinna, on perusteltua tässä tilanteessa pitää myös kesäkuu suljettuna fyysisten käyntien osalta. Kuitenkin asiakaskäynnit ovat mahdollisia erikseen sovittuina ajankohtina.

Koska kunnanhallituksen etäkokoukset ovat sujuneet hyvin Ruskon kunnassa koronavirusepidemian aikana, on perusteltua jatkaa myös niiden pitämistä kesäkuun ajan.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää jatkaa nykyistä käytäntöä kunnanviraston suljettuna pitämisestä 26.6.2020 asti. Kunnanviraston puhelinvaihde on avoinna  ja asiakaskäynnit ovat kuitenkin mahdollisia erikseen sovittuina ajankohtina edelleen.Tilannetta arvioidaan kesän aikana uudelleen mahdollisten etätyösuositusten muuttumisen myötä. Lisäksi valtuustosalin käyttö ja varaaminen ovat  mahdollisia ajalla 1.-26.6.2020 ottaen huomioon AVI:n määräyksen max 50 hengen yleisötilaisuuksista. 

Edelleen kunnanhallitus päättää, että kunnanvirasto pidetään kokonaan suljettuna 29.6. - 26.7.2020 asti kuitenkin siten, että välttämättömät palvelut ja toiminnot hoidetaan viraston kiinnioloaikanakin. Kunnanviraston henkilöstön vuosilomia keskitetään mainittuun ajankohtaan. 

Kunnanhallitus päättää pitää myös kesäkuun kokoukset etäkokouksena ja pitää perusteltuna myös muiden ei-julkisten kokousten pitämistä sähköisenä kesäkuun ajan.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.