Kunnanhallitus, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Ruskon Nuorisoseuran kirje koskien vanhan kansakoulun käyttöä

RUSDno-2024-211

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon Nuorisoseura on lähestynyt kunnanhallitusta seuraavan sisältöisellä, 7.4.2024 toimitetulla, sähköpostilla:

"Ruskon Nuorisoseura ry/Ruskon kesäteatteri lähestyy teitä taas tutulla asialla.

Olemme kunnanhallituksen päätöksellä saaneet käyttää teatterin toimintaan vanhaa kansakoulua  vuoden 2023 loppuun sekä elokuun alkuun 2024 teatterinäytöksen tekemiseen. Olemme olleet tyytyväisiä ja tilat sopivat käyttöömme mainiosti. Vanha kansakoulu voisi olla myös muiden yhdistysten käytössä esim. kokoustilana, joka kunnasta puuttuu tällä hetkellä.

Teatterin jatkumisen vuoksi tarvitsisimme tietoa vanhan kansakoulun käytettävyydestä syksystä 2024 sekä myös kesän 2025 tilanteesta, joka on myös Ruskon Nuorisoseuran 130-v. juhlavuosi.  

Syksyn 2024 sekä kevään 2025 osalta toivomme edelleen saavamme käyttöön Vanhan kansakoulun , jolloin teatteri saisi tehtyä suunnitelmia jo vuodeksi eteenpäin.

Nyt on aika kiinnittää ohjaaja ja aloittaa muut valmistelut. Ohjaajan haku pitää saada käyntiin mahdollisimman pian, jotta saamme yhtä tasokkaan, mutta myös kohtuuhintaisen ohjaajan vuodelle 2025. 

Ruskon Nuorisoseura esitti sykysllä 2023 Murhamysteeri vanhalla kansakoululla, se oli niin suosittu, että kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä. Tällaista teatteri/kulttuuritapahtumaa ei Ruskolla ole nähty aikoihin, varsinkaan talviaikaan. Mikäli vanha kansakoulu on käytössämme, suunnittelemme sinne mahdollisesti näytöksiä tulevalle syksylle. Nyt kesällä 2024 Ruskon kesäteatteri esittää Aladdin ja taikalamppu -näytöksen, jonka on käsikirjoittanut Vartiovuoren kesäteatterille Timo Väntsi. 

Ruskon Kesäteatterin näyttelijäkaarti koostuu pääosin lapsista ja nuorista sekä monista perheen jäsenistä. Lavalla on jälleen lähes 30 näyttelijää, joista puolet ovat alaikäisiä. Teatteri harrastuksena yhdistää perheitä ja on perheiden yhteisharrastus, kun osa on lavalla näyttelemässä, pidetään yhdessä talkoita ja osa touhuaa kahvilassa  ym., siksi harrastajia teatterin ympärillä pyörii lähes sata. Ruskon Kesäteatteri on kesäisin Ruskon keskustassa, jolloin siellä liikkuu ihmisiä enemmän, musiikki kuuluu lähistölle, se elävöittää keskustan aluetta aika paljon. Laadukas teatteritoiminta tuo kunnalle myös näkyvyyttä ja positiivista mainetta.

Teatterin jatkumon ja monen innokkaan näyttelijän harrastuksen jatkuvuuden vuoksi olisi hyvä saada tietoa, voimmeko jatkaa tiloissa olemista ja suunnitella sekä valmistella tulevia esityksiä valmiiksi.

Täten toivomme kunnanhallitukselta päätöstä, voimmeko toteuttaa nämä suunnitelmat vuosille 2024-2025." 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää käyttöluvan Ruskon vanhaan kansakouluun Ruskon Nuorisoseura ry:lle syksyn 2024 ja kevään 2025 osalta.

Päätös

Kunnanahallitus päätti myöntää käyttöluvan Ruskon vanhaan kansakouluun Ruskon Nuorisoseura ry:lle syksyn 2024 ja kesän 2025 osalta 31.7.2025 asti.