Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 13.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Rakennuslupahakemus, Hujalantie 108

RUSDno-2024-334

Valmistelija

  • Niko Paloposki, rakennustarkastaja, niko.paloposki@rusko.fi

Perustelut

Rakennuslupahakemus omakotitalon ja talousrakennuksen rakentamista sekä asuinrakennuksen ja talousrakennuksien purkamista varten. Rakennuspaikka: Hujalantie 108, 21290 Rusko, 704-403-0001-0048, kylä (403): Hujala, tila: Koivula, pinta-ala 16750 m².

Rakennuspaikka sijoittuu yleisen maantien varrelle, johon on määrätty suoja-alue, rakennukset on sijoitettu yli 20 m etäisyydelle tien keskilinjasta. Rakennuspaikalla on vanhoja talousrakennuksia ja asuinrakennus, jotka puretaan. Yksi talousrakennus säästetään asemapiirroksen mukaisesti. Nykyinen asuinrakennus sijaitsee MRA:n pohjalta liian lähellä naapurin rajaa, alle 5 m. Ainoastaan asuinrakennus ja säästettävä talousrakennus ovat nyt kunnan sekä DVV:n rakennusrekisterissä.

Asemapiirros ja julkisivupiirustukset ovat esityslistan liitteenä.

Lupamääräysehdotus toimitetaan lautakunnan jäsenille ennen kokousta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Niko Paloposki, rakennustarkastaja, niko.paloposki@rusko.fi

Lupahakemuksen naapurien kuuleminen on kesken, joten päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Vesihuollolta on pyydetty lausunto verkostoon liittymisestä ja lautakunnan jäsenille on toimitettu lupamääräysehdotus ennen kokousta.

Rakennuslupa myönnettiin lupamääräysehdotuksen mukaisesti.

Ote ja valitusosoitus: Hakija, ELY-keskus

Päätöksen antaminen: Päätös annetaan julkipanon jälkeen 24.6.2024, jolloin sen katsotaan tulevan kaikkien tietoon. Julkipano on kunnan ilmoitustaululla.