Kunnanhallitus, kokous 17.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Ruskon laboratoriopalvelujen järjestäminen ja siihen liittyvät muutostyöt

RUSDno-2020-93

Perustelut

Raision sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 5.2.2020 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Turun Yliopistollisen keskussairaalan Laboratoriotoimialueen kanssa tehtävän sopimuksen. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että sen myötä Ruskon terveysaseman laboratorio on osa TYKSlabia.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunnan päätös on ja sopimusluonnos ovat esityslistan oheismateriaalina.

Laboratorion toimintaa varten Ruskon terveysaseman tiloihin tehdään tarvittavat tilojen muutostyöt ja yhteydet sairaanhoitopiirin tietoverkkoon ennen TYKSlab näytteenottopisteen avaamista.

Tilojen muutostöiden kustannusarvio on 5.000 euroa. Muutostöiden osalta ei tarvitse tehdä lisämäärärahaesitystä valtuustolle vaan se voidaan kattaa teknisen hallinnon ao. määrärahoista.

Vanhus- ja vammaisneuvosto ovat osoittaneet laboratoriotilanteen johdosta huolensa Raision sosiaali- ja terveydenhuollon sekä Ruskon kunnan toimijoille. Vanhus- ja vammaisneuvoston kirjelmä sekä siihen annettu vastaus ovat myös esityslistan oheismateriaalina.

Ehdotus

Kunnanhallitus päättää merkitä sosiaali- ja terveyspalveluiden lautakunnan päätöksen sekä terveysaseman tilojen muutostyöt tietoonsa saatetuksi.

Samoin kunnanhallitus päättää merkitä tietoonsa saatetuksi vanhus- ja vammaisneuvoston ao. kirjelmän sekä siihen annetun vastauksen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Lisäksi kunnanhallitus päätti, että vanhus- ja vammaisneuvoston kirjelmä ja asiaan liittyvä käsittely saatetaan valtuuston tietoon. Tämä § tarkastettiin heti.  


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.