Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 150 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten vaali toimikaudeksi 2021-2025

RUSDno-2021-427

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

VaaliL:n 13 §:n mukaan valtuuston on asetettava kuntaan toimikaudekseen kunnan keskusvalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan.

Jäsenet, joista valtuuston on määrättävä yksi puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi, sekä varajäsenet on valittava neljäksi vuodeksi kerrallaan vaalikelpoisista kunnan jäsenistä siten, että he mahdollisuuksien mukaan edustavat kunnassa edellisissä kuntavaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä.

Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenet ja varajäsenet edustaisivat edellisissä kuntavaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä, se yleensä edellyttää, että kukin jäsen ja varajäsen edustaa eri äänestäjäryhmää. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei saa valita muusta ryhmästä kahta edustajaa.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan samassa vaalitoimituksessa noudattaen kuntalain 18 §:ssä säädettyä menettelyä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto  valitsee 31.5.2025 ulottuvaksi toimikaudeksi kunnan keskusvaalilautakuntaan viisi jäsentä ja tarpeellisen määrän varajäseniä, kuitenkin vähintään viisi. Varajäsenet asetetaan siihen järjestykseen, josa he tulevat jäsenten sijaan.

Edelleen kunnanhallitus esittää valtuustolle valittavaksi keskusvaalilautakunnan jäsenten keskuudesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan KuntaL:n 18 §:ssä säädettyä menettelyä noudattaen. 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.