Kunnanhallitus, kokous 18.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 241 Lausunto Raision Ensimaan asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta

RUSDno-2021-597

Valmistelija

  • Niko Paloposki, rakennustarkastaja, niko.paloposki@rusko.fi

Perustelut

Raision kaupunki pyytää lausuntoa 29.9.2021 päivätystä Ensimaan asemakaavaluonnoksesta.

Suunnittelualue sijaitsee Makslanpellon asemakaava-alueen välittömässä läheisyydessä Raision torilta noin neljä kilometriä koilliseen rajoittuen Ruskon kunnan rajaan. Suunnittelun tavoitteena on laatia Raision yleiskaavan mukainen pientaloalue kaavoittamattomalle kiinteistölle 680-402-5-32. Alueen pinta-ala on noin neljä hehtaaria ja se on peltomaata. Kaavatyön yhteydessä laaditaan yksityisen maanomistajan kanssa maankäyttösopimus.

Luonnos rajoittuu Ruskon kiinteistöihin, jotka omistaa yksityinen maanomistaja. Alueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa ja osayleiskaavaehdotuksen laadinta on kesken. Lentoaseman ympäristön osayleiskaavaluonnoksessa asemakaavaluonnokseen rajoittuva raja-alue on merkitty M -merkinnällä (maa- ja metsätalousalue). Ruskon kunnan puolelle tuleva asuntorakentaminen on epätodennäköistä, koska kuntarajan pohjoispuolelle sijoittuu maakuntakaavan lentoliikenteen melualue.

Kaava-aineisto löytyy Raision kaupungin sivuilta osoitteesta: https://www.raisio.fi/fi/ensimaa-asemakaava. Ruskon osayleiskaavaluonnos löytyy https://rusko.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/yleiskaavoitus/ -> Lentoaseman ympäristön osayleiskaava.

Lausunto tulee jättää 30.11.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: tekninen@raisio.fi

Oheismateriaalina on asemakaavaluonnoksen kartta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää antaa lausuntonaan, että Ruskon kunnalla ei ole huomautettavaa Raision kaupungin Ensimaan asemakaavan ja asemakaavamuutoksen luonnoksesta.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.