Kunnanhallitus, kokous 18.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 236 Selvitys hallintokantelun johdosta

RUSDno-2021-613

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 17.9.2021 lähettämässään selvityspyynnössä (LSAVI/9466/2021) todennut, että aluehallintovirastoon on 25.8.2021 tullut Timo Sipilän hallintokantelu, jossa on moitittu Ruskon kunnan toimintaa siirtovesijohtoa koskevassa asiassa.

- siirtovesijohtoa koskevat hallintotoimet

- muut kantelussa mainitut seikat

Mahdollisten vireillä olevien tai ratkaistujen asioiden osalta pyydetään lisäksi kertomaan, ovatko asiat vireillä vai päättyneet, sekä ovatko niissä tehdyt päätökset lainvoimaisia. Selvitys ja selitys on toimitettava Lounais-Suomen aluehallintovirastolle kirjallisesti 25.10.2021 mennessä.

Hallintokantelu ja annettu vastine ovat esityslistan oheismateriaalina. Osana oheismateriaalia on eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian antama vastaus 9.7.2020 vireille tulleeseen kanteluun. Kyseinen oikeusasiamiehen toimiston vastaus ei ole tullut Ruskon kunnan tietoon ennen kuin nyt vastattavana olevan hallintokantelun myötä. Kyseinen kannanotto toimitetaan maanmittauslaitokselle kunnan toimesta rasitetoimituksen suorittamista varten.

Ruskon kunnan pyrkimyksenä on koko ajan ollut asian saattaminen lopulliseen ratkaisuun. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää selvityksenään aluehallintovirastolle esittää seuraavaa:

- Ruskon kunnan pyrkimyksenä on ja on koko ajan ollut asian saattaminen lopulliseen ratkaisuun

- rasitteen hakeminen maanmittauslaitoksessa etenee eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian kannanoton myötä

- siirtovesijohtoa koskevien hallintotoimien sekä muiden hallintokantelussa mainittujen seikkojen osalta kunnanhallitus viittaa teknisen johtajan vastineessa esitettyyn tapahtumien etenemiseen

Lisäksi kunnanhallitus tuo esiin aluehallintovirastolle sen, että eduskunnan oikeusasiamies ei ole nähnyt moitittavaa heille toimitetussa kantelussa todeten, että ei ole ilmennyt laissa tarkoitettua erityistä syytä kantelun tutkimiseen. 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.