Hyvinvointilautakunta, kokous 8.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Käyttäjätunnusten myöntäminen seuroille omien lisävuorojen varaamiseen ja hallinnointiin hyvinvointitoimialan tiloissa

RUSDno-2022-72

Valmistelija

  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Osana hyvinvointitoimialan avustusjärjestelmää myönnettävät, seuroille ja yhdistyksille maksuttomat käyttövuorot päätetään keskitetysti kaudeksi kerrallaan. Käyttövuorojen jakoa ohjaa hyvinvointilautakunnan päättämät vuorojenjaon perusteet:

1. Vuoroja jaettaessa priorisoidaan kunnan järjestämää toimintaa ja tilaisuuksia.

2. Mikäli harjoitusvuoron kohdalla on ottelu tai kilpailu, menevät ne harjoitusvuorojen edelle.

3. Ruskolaisia seuroja ja yhdistyksiä priorisoidaan vuoroja jaettaessa. Liikuntatiloissa liikunnan harrastajat ovat etusijalla.

4. Vakiovuorot jaetaan muille kuin ruskolaisille seuroille ja yhdistyksille hakemusten tulojärjestyksessä mikäli hakemukset osuvat samaan ajankohtaan ja neuvottelemalla ei löydetä kaikille sopivaa ajankohtaan.

Vuoroja anoo aina seura tai yhdistys, joka jakaa sille myönnetyt ajat eteenpäin ryhmilleen.  Päällekkäisvarauksissa käydään aina ensin neuvottelu varaajien kanssa. Mikäli päällekkäisvarauksissa ratkaisua ei löydy, saa vuoron se, jolla se on ollut aiemmin.  Vuoroja jaettaessa pyritään lapset ja nuoret sijoittamaan heille kasvun ja kehityksen kannalta sopiviin aikoihin.

Yksittäisvuoroja ovat rekisteröityneet käyttäjät voineet varata hyvinvointitoimialan tiloista ennen koronarajoituksia omatoimisesti kirjautumalla ajanvarausjärjestelmään.

Kolmannen sektorin toimijat ovat varanneet käyttövuorojen myöntämisen jälkeen lisävuoroja esim. seuratoiminnan muutosten vuoksi. Yhdistysten kohdalla ei ole ollut samanlaista yksittäisvuorojen varausjärjestelmää kuin yksityishenkilöiden kohdalla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi
  • Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää, että paikallisten seurojen nimeämille yhteyshenkilöille myönnetään pyynnöstä käyttäjätunnuksia ajanvarausjärjestelmä Timmiin vuoden aikana seuran tarvitsemien lisävuorojen varaamiseen ja hallinointiin. Tunnusten myöntämisen edellytyksenä ovat ajantasaiset yhteystiedot Timmi-asiakasrekisterissä. Ristiriitatilanteissa varaukset hoidetaan Tilavaraukset -sähköpostin kautta. Pääsääntöiset käyttövuorot haetaan edelleen hakuaikojen puitteissa. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.