Hyvinvointilautakunta, kokous 8.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Seniorien kyläasumista Ruskolla – palvelut lähellä -hankkeen hankesuunnitelman muutokset ja projektipalvelujen hankinnat

RUSDno-2022-80

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunta on hakenut ja saanut kehittämisrahoitusta 40 800 euroa ympäristöministeriön ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelman erityisavustushausta (VN/4580/2021) hankeajalle 1.10.2021–1.10.2022. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 68 000 euroa.

Hankkeen hallinnoijana toimii Ruskon kunta ja vastuuhenkilönä hyvinvointijohtaja. Kehittämistyötä tehdään yhdessä kunnan teknisen toimen ja Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa. Hankkeeseen on ollut tarkoitus palkata projektipäällikkö vastamaan kehittämistyöstä sekä eri toimijoiden osallistamisesta. Hankkeen alussa tehtävään tarvekartoitukseen on tarkoitus hankkia tarvittavat palvelut ostopalveluna.

Hankkeen omarahoitusosuuden (27 200 euroa) kattamiseksi hyvinvointilautakunnan talousarvioesitykseen vuodelle 2022 on varattu määräraha; osa omarahoitusosuudesta voidaan kattaa työpanoksina.

Hankkeen aloituksen viivästymisen vuoksi on tarpeen varautua hankesuunnitelman muutoksiin projektin toteuttamistavoissa. Mahdollisista muutoksista on neuvoteltu ennakkoon ympäristöministeriön kanssa. Hyvinvointijohtaja esittelee kokouksessa asian taustoja ja hankintaa tarkemmin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää valtuuttaa hyvinvointijohtajan muuttamaan hankesuunnitelmaa hankerahoittajan ohjeiden puitteissa ja hankkimaan projektin ostopalveluja enintään 70 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista sekä tarvittaessa hakemaan hankeajalle pidennystä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.