Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 17.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Lausunto, maanteiden tilapäinen sulkeminen, Länsirannikon SM ralli 14-15.5.2022, VARELY/9273/2021 (lisäpykälä)

Valmistelija

  • Niko Paloposki, rakennustarkastaja, niko.paloposki@rusko.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen ELY-keskus on pyytänyt lausuntoa maantien sulkemisesta ja liikenteenohjaussuunnitelmasta. Mikäli tapahtuman johdosta on aihetta antaa lausunto, se pyydetään toimittamaan viimeistään 30.3.2022 klo 16.00, kirjaamo.varsinais-suomi@ely-keskus.fi.

Ruskon kunnan osalta ralli koskee teitä tie 12431 (Lavamäentie) kokonaan ja tie 12430 tien 12431 ja Kukartintie 56 välillä, 3,1 km.

Ehdotus

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää antaa lausuntonaan seuraavasti: rallin ajankohta ajoittuu todennäköisesti kiireisimpään maatalouden kevättöiden ajankohtaan, joten tien kokopäiväinen sulkeminen aiheuttaisi kohtuutonta haittaa maaseutuyrittäjien liikennöintiin peltoalueille. Myös rallikatsojien pysäköidyt autot voivat aiheuttaa haittaa maatalousliikenteen pelloille pääsyyn.

Lisäksi keväällä roudan jälkeiseen aikaan ajettava ralli aiheuttaa rasitusta muutenkin huonokuntoisen tien rakenteeseen. Tien kunnosta tulee valituksia myös kuntaan ympäri vuoden. Jatkossa tulisi kiinnittää huomiota myös yksityisteiden tiekuntien tiedottamiseen, kun suunnitellaan teiden sulkemista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.