Valtuusto, kokous 30.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Paikkatietovertailun jatko-osion hankinta

RUSDno-2022-295

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Virpi Lindvall ja Oskari Summanen tarjosivat loppuvuodesta 2021 kunnan rakennusrekisterin tietojen vertailua verohallinnon kiinteistöverolistaukseen ja VTJ:n rakennusrekisteriin hintaan 5.000 euroa (alv 0 %). Vertailussa rekisteristä puuttuvia rakennuksia paikannetaan ja toimenpiteitä voidaan kohdistaa näille kiinteistöille paremmin. Tietojen vertailu toteutettiin kunnanjohtajan viranhaltijapäätöksellä 27.12.2021 § 15. Hankinta katettiin rakennusvalvonnan ja keskushallinnon määrärahoilla.

Tarjous sisälsi jatkotyönä toteutettavan paikkatietovertailun 4.000 euroa (alv 0 %) sekä kyselylomakkeet kiinteistöille , joilla näkyy puuttuvia rakennuksia 5.000 euroa (alv 0 %). Päätettäessä tietojen vertailun suorittamisesta toimintamallina oli se, että saatujen vertailutulosten myötä päätetään jatko-osion suorittamisesta. On ilmennyt, että ko. tietojen vertailusta on kunnalle ollut selkeästi hyötyä. Vertailun tuloksia selvitetään kokouksessa tarkemmin.

Jatko-osion suorittamiseen ei ole olemassa erillistä määrärahavarausta.

 

Ehdotus

Esittelijä

Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää 9.000 euron lisämääärärahan kaavoitus ja maankäyttö-tulosalueelle käytettäväksi paikkatietovertailun jatkotyön suorittamiseen.

Lisämäärärahalla ei ole vaikutusta tulosalueelle asetettuihin tavoitteisiin.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdoituksen.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Valtuusto päättää myöntää 9.000 euron lisämäärärahan kaavoitus ja maankäyttö-tulosalueelle käytettäväksi paikkatietovertailun jatkotyön suorittamiseen.

Lisämäärärahalla ei ole vaikutusta tulosalueelle asetettuihin tavoitteisiin.

Päätös

Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen.