Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 31.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Ruskon esiopetuksen työsuunnitelmat lukuvuodelle 2022-2023

RUSDno-2022-515

Valmistelija

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Perustelut

Esiopetuksesta säädetään perusopetuslaissa ja -asetuksessa.

Perusopetusasetuksen 852/1998 9 § mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Opetuksen järjestäjän tulee ennalta ilmoittaa oppilaille ja näiden huoltajille keskeisistä 1 momentissa tarkoitetuista asioista.

Lukuvuonna 2022-2023 esiopetusta järjestetään Ruskolla Hiidenvainion ja Laukolan päiväkodeissa sekä yksityisessä Norlandia Apilassa. Kunnallisessa esiopetuksessa työsuunnitelma on yhteinen. Yksityisen toimijan työsuunnitelma on samansisältöinen kunnallisen suunnitelman kanssa. Lakisääteisen sisällön lisäksi suunnitelmiin on kirjattu myös esiopetuksessa toteutettavat projektit ja hankkeet. Lukuvuoden aikana esiopetuksessa panostetaan erityisesti vuorovaikutus- ja tunnetaitojen harjoitteluun sekä kiusaamisen ehkäisyyn ja siihen ajoissa puuttumiseen.

Kunnallisissa päiväkodeissa lukuvuoden projektit ja hankkeet ovat: 

  • UUDET LUKUTAIDOT -hanke käynnistyi varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen osalta elokuussa 2021 ja se kestää vuoden 2023 loppuun saakka.
  • Esiopetus toteuttaa Liikkuva varhaiskasvatus -toimintamallia, johon liittyen on mukana Suomen ladun ILO KASVAA ULKONA -hankkeessa. Hanke käynnistynyt keväällä 2021 ja se jatkuu edelleen toimintavuonna 2022-2023.
  • Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa käynnistetty YMPÄRISTÖKASVATUS -projekti keväällä 2020 ja se jatkuu edelleen toimintavuonna 2022-2023.

Norlandia Apilassa projektit ja hankkeet ovat:

  • Vuoden 2022-23 Norlandia Quest teema on Colors- maailman värikirjo.
  • Yhteisöllinen päiväkoti -- pedagogiikkaa yli ryhmärajojen -hanke käynnistyy syksyllä 2022, jossa myös eskarilaiset ovat osallisena omalla panoksellaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Maarit Ketola, vs. varhaiskasvatusjohtaja, maarit.ketola@rusko.fi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyy esiopetuksen työsuunnitelmat lukuvuodelle 2022-2023.

Päätös

Opetus-​ ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen.