Kunnanhallitus, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 165 Työterveyspalveluiden sopimuksen jatkaminen

RUS-2022-538

Valmistelija

  • Sari Laine, Talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Ruskolla, Raision ja Naantalin kaupungilla sekä Raision seudun koulutuskuntayhtymällä on ollut yhteispalvelusopimus työterveyshuollon palveluista. Sopimuskausi on määräaikainen kaudelle 1.9.2019 ja on voimassa määräaikaisena neljä (4) vuotta. Määräaikainen sopimus päättyy ilman eri irtisanomista.

Sopimusta voidaan jatkaa yhdellä (1) vuodella (optio). Option mahdollisesta käyttämisestä päättää jokainen tilaaja itsenäisesti. Hankintalain 41 § 2 mom. mukaisesti tilaaja päättää option käyttämisestä kolmen (3) vuoden kuluessa kyseisen sopimuksen voimaantulosta. Tilaajat tekevät erillisen päätöksen option mahdollisesta käyttämisestä. 

Työterveyshuollon palvelun toimittajan kanssa on pidetty palaveri asiasta ja sovimme, että optiovuoden käytöstä voidaan ilmoittaa Pihlajalinnalle syyskuun aikana, johtuen siitä, että asian käsittelykokous pidettiin Pihlajalinnan toimesta 30.8.2022. 

Sopimuksen mukainen hinnankorotus tulee voimaan 1.9.2022 alkaen ja on suuruudeltaan 2,42 %.

Option käyttö sinänsä on tässä kohdin järkevää, koska hyvinvointialueelta on tullut pyyntö jatkaa kunnan alueella sijaitsevien yrityksissä työskenteleville sekä kunnassa toimiville yrittäjille ja muille omaa työtä tekeville tuotettavista lakisääteisistä palveluista, joissa kunnalla on järjestämisvastuu, vuoden 2023 loppuun.

Oheismateriaali:

Sopimus työterveyshuollon palveluista

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättä, että työterveyshuollon palvelusopimusta 1.9.2019-31.8.2023  jatketaan sopimuksen mukaisella yhden vuoden optiolla ajalle 1.9.2023-31.8.2024.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.