Hyvinvointilautakunta, kokous 13.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Hyvinvointitoimialan toimintasuunnitelma ja talousarvioesitys vuodelle 2023

RUSDno-2022-559

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Hyvinvointilautakunta kävi 14.6.2022 §44 ja 30.8.2022 § 63 keskustelua hyvinvointitoimialan talousarvion lähtökohdista ja talousarvioluonnoksesta, ehdotetuista toiminnallisista tavoitteista sekä alustavista investointiesityksistä vuodelle 2023 ja evästi varsinaisen talousarvioesityksen valmistelua. Keskushallinnon ohjeiden mukaan toimialojen varsinaiset talousarvioesitykset tulee olla valmiit 23.9. Toimialojen talouarvioluonnoksia käsittellään myös valtuustoseminaarissa 12.9.2022. 

Talousarvioesityksessä vuodelle 2023 on noudatettu nettotasolla kunnanhallituksen 6.6.2022 hyväksymää käyttötalouden ulkoisten menojen ja tulojen kehystä. Poistojen osalta ei ole vielä ehditty tekemään tarkistuslaskentaa. Kokouksessa on tarpeen keskustella vastuualue- ja kustannuspaikkakohtaisesta kustannusten jaosta, vaikka tarkemmalla tasolla tästä päätetään osana käyttötalousasuunnitelmaa.

Investointisuunnitelmaan ehdotetaan edellisen taloussuunnitelman mukaisia investointiprojekteja sekä lisäksi nuorisotalojen kalustuksen uusimista, Ruskotalon yläsalin pintarakenteiden korjauksia ja Vahdon pururadan kunnostusta.

Oheismateriaalina on kunnan talousarvion laadintaohje, toimialakohtaiset talousarviokehykset, hyvinvointitoimialan toimintasuunnitelma ja talousarvioesitys vuodelle 2023 ja investointiesitykset vuodelle 2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta käy keskustelua hyvinvointitoimialan toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodelle 2023 sekä investointiesityksistä vuodelle 2023 ja hyväksyy lautakunnan alaisen toimintasuunnitelman ja talousarvioehdotuksen 2023 investointiesityksineen esittääkseen sen edelleen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi niillä tiedoilla, jotka ovat tähän mennessä virallisesti saatavilla. Lisäksi lautakunta valtuuttaa hyvinvointijohtajan tekemään tarvittavat korjaukset toimintasuunnitelmaan ja talousarvioesitykseen esitetyn talousarviokehyksen rajoissa.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.