Hyvinvointilautakunta, kokous 13.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 77 Kirjaston henkilöstöjärjestelyt

RUSDno-2022-525

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jari Hjelm, Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö, jari.hjelm@rusko.fi

Perustelut

Kirjastossa on henkilövaihdoksia alkavana syksynä.  Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö on virkavapaalla 1.9.2022-28.2.2023. Kirjastonhoitaja on irtisanoutunut toimestaan 1.10.2022 alkaen.

Henkilöstötilanteeseen vastataan sijaisjärjestelyin sekä päivittämällä henkilöstön tehtävänkuvia:

Kirjastonhoitajan toimenkuvaa päivitetään ja toimi täytetään sisäisesti. Tehtävän hoitamiseen on kirjaston henkilökunnasta ilmoittanut kiinnostuksena kirjastovirkailijana työskentelevä Hannele Luomanen, jolla on toimen hoitamiseen tarvittava koulutus sekä työkokemus.

Kirjastopalvelupäällikön sijaisena toimii virkavapaan aikana kirjaston asiajohtamisen sekä eräiden kulttuuripalvelujen osin em. kirjastonhoitaja. Henkilöllä on tehtävään kirjastolain edellyttämä pätevyys. Vastaavaa sisäistä järjestelyä, jossa kirjastonhoitajan tehtävänä on ollut toimia johtajan sijaisena, on käytetty kirjastossa myös aiemmin. 

Kirjastovirkailijan toimenkuvaa päivitetään ja toimeen palkataan määräaikainen sijainen.

Hyvinvointijohtaja vastaa eräistä yleis- ja hankejohtamisen kokonaisuuksista kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikön viransijaisuuden ajan.

Koska kirjastopalveluiden tuottamisen henkilötyövuodet säilyvät nykyisellä tasolla, henkilövaihdoksilla ei ole välittömiä vaikutuksia kirjastopalveluihin tai määrärahoihin.

Föli-asiakaspalvelun järjestämistä selvitetään joukkoliikenteen vastuutahojen kesken.

Ehdotus

Esittelijä

Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää hyväksyä em. sisäiset henkilöstöjärjestelyt.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Kirjaston henkilöstön ja tehtävien uudelleen järjestelyjen osalta käydään tarkentavaa keskustelua ja määritetään vs. kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikön tehtäväkohtaiseksi palkka.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tarkentuneet tehtäväjärjestelyt kirjastossa tietoonsa saatetuksi ja päättää vs. kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikön palkan.

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti merkitä tarkentuneet tehtäväjärjestelyt kirjastossa tietoonsa saatetuksi ja päätti vs. kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikön tehtäväkohtaiseksi kuukausipalkaksi 2790 euroa, lisäksi Timmi-ajanvarausjärjestelmän pääkäyttäjyydestä maksettavan palkanlisän sekä siirtyvät henkilökohtaiset lisät ja työkokemuslisän.