Kunnanhallitus, kokous 3.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 184 Lausuntopyyntö Paimion liittymisestä Föliin

RUS-2022-580

Valmistelija

  • Sari Laine, Talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Föli alueen toimivalta-alueen laajenemista koskeva selvitys on toimitettu kuntiin keväällä 2022. Sen johdosta Turun seudullinen joukkoliikenne on pyytänyt potentiaalisia uusia kuntia toimittamaan mahdolliset liittymisanomukset Fölille.

Paimion kaupunginvaltuusto päätti 14.9.2022, että se esittää Turun seudun joukkoliikennelautakunnalle, että Paimio liittyy Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen toimivalta-alueeseen. 

 Föli-kuntien välisessä yhteistoimintasopimuksessa todetaan toimivalta-alueen laajenemisesta seuraavasti:

”Auran, Paraisten, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Paimion ja Sauvon kunnilla on oikeus liittyä tämän sopimuksen mukaiseen yhteistyöhön edellyttäen, että Turun seudun joukkoliikenteen viranomaisen toimivalta-alue säilyy liittymisen jälkeen toiminnallisesti tarkoituksenmukaisena ja että yhteistyöhön liittyvä kunta hyväksyy tämän sopimuksen ja sen mukaiset kustannusten jakoperusteet. Kaikkien sopimusosapuolien tulee hyväksyä muutos.”

Paimion mahdollisen liittymisen jälkeen Turun seudun joukkoliikenteen viranomaisen toimivalta-alue säilyy toiminnallisesti tarkoituksenmukaisena ja Paimio hyväksyy yhteistoimintasopimuksen ja sen mukaiset kustannusten jakoperusteet. Seudullinen joukkoliikenne pitää Paimion hyväksymistä Turun seudun joukkoliikenteen viranomaisalueeseen perusteltuna.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 21.9.2022, että se pyytää Turun kaupungilta, Kaarinan kaupungilta, Raision kaupungilta, Liedon kaupungilta, Naantalin kaupungilta ja Ruskon kunnalta lausunnin Fölin mahdollisesta toimivalta -alueen laajentamisesta Paimion kaupunkiin.

Lausunnot tulee toimittaa seudulliselle joukkoliikenteelle 1.11.2022 mennessä.

Liite:

Lausuntopyyntö Paimion liittymisestä Föliin

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunannhallitus päättää hyväksyä Paimion liittymisen Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen toimivalta-alueeseen.

Päätös

Kunnanhallitus

Tiedoksi

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.