Hyvinvointilautakunta, kokous 16.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 28 Yhdistysten vuoden 2020 avustukset

RUSDno-2020-201

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Ruskon kunnan hyvinvointilautakunta julistaa haettavaksi vuoden 2020 toiminta-avustukset liikuntaan, kulttuuriin, nuorisoon ja muuhun yhdistystoimintaan liittyen.

Toiminta-avustusten hakuaika on 20.4. – 29.5.2020. Avustusta haetaan sähköisesti kunnan verkkosivulla osoitteessa https://rusko.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/avustukset. Mukaan tulee liittää yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2019. Mikäli asiointi sähköisesti ei ole mahdollista, avustushakemuksia voi hakea kunnanvirastolta ja kirjastosta. Palautus: Avustukset, hyvinvointitoimiala, Ruskon kunta, Vanhatie 4, 21290 Rusko. Hakijalla on vastuu hakemuksen sisällön oikeellisuudesta ja siitä, että hakemus saapuu ajoissa.

Toiminta-avustusten myöntämisen ehtoja on tarkennettu seuraavasti:

- Toimintaa järjestävien yhdistysten tulee huolehtia, että ohjaavat henkilöt (esim. valmentajat ja ohjaajat) tuntevat ja noudattavat toiminnassaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakia.

- Yhdistysten toimintaan osallistuville on tiedotettava ”Et ole yksin” -yhteydenottokanavasta.

- Liikuntaharrastustoimintaa järjestävien yhdistysten tulee ottaa toiminnassaan systemaattisesti käyttöön ohjeet loukkaavan kohtelun, kiusaamisen ja häirinnän vastaiseen työhön. Ohjeiden tulee sisältää ohjaajien ja valmentajien kouluttamisen.

Ruskon kunta tiedottaa em. teemoista järjestettävästä koulutuksesta.

Toiminta-avustuksen lisäksi kaikki ruskolaiset rekisteröityneet yhdistykset voivat hakea myös projektiavustusta, jota myönnetään poikkeustila-aikana viikoittain.

 

Lisätietoa:

Mikko Hulkkonen, hyvinvointijohtaja

liikunta-avustukset: Erkki Korpela,

kulttuuriavustukset: Jari Hjelm

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy yhdistysten vuoden 2020 avustusten haun edellä mainituin ehdoin ja tarkennuksin.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi yhdistysten vuoden 2020 avustusten haun edellä mainituin ehdoin ja tarkennuksin, ja toteaa samalla, että avustusten liitteiden toimittamisessa käytetään kuluvana vuonna aiempaa suurempaa harkintaa poikkeusoloista johtuen, sekä toteaa, että vuonna 2018 asetetun avustusuudistustyöryhmän työ tulee tämän päätöksen myötä päätökseen.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.