Hyvinvointilautakunta, kokous 16.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Investointien seuranta

RUSDno-2020-204

Valmistelija

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Perustelut

Oheismateriaalina on hyvinvointilautakunnan investointiraportti ajalta 1.1. – 31.3.2020. Hyvinvointilautakunnan investointiprojekteina vuonna 2020 ovat seuraavat: ”8028 Ruskon kenttien huoltorakennus” (10 000 euroa), ”8049 Nummilampi” (10 000 euroa) ja ”8712 Kirjaston kalusteet” (20 000 euroa).

Hyvinvointilautakunnan kokouksessa 12.3.2020 päätettiin, että investointiprojektien raportoinnin käytännöistä sovitaan yhteisessä hyvinvointilautakunnan ja teknisen lautakunnan kokouksessa 16.4.2020. Koska yhteistä kokousta jouduttiin koronatilanteen takia siirtämään, hyvinvointi- ja teknisen lautakunnan puheenjohtajien ja esittelijöiden kesken käytiin neuvottelu 8.4.2020 liittyen yhteisiin investointiprojekteihin.

Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2019 yhteiset investointiprojektit:

  • Nummilammen virkistysalue kunnostettiin, Vahdon liikuntapaikat rakennettiin ja pesäpallokenttä tuli valmiiksi. Nummilammen ruoppauskulut siirrettiin teknisen käyttötalouteen kirjanpidon ohjeiden mukaisesti. Vahdon liikuntapaikkojen ylitys tuli lähinnä raivaustöistä frisbee golf radalla.

Samoin keskusteltiin vuonna 2020 toteutettavista investoinneista:

  • Pesäpallokentälle on tilattu katsomot ja niiden toimitus on kevään aikana.
  • Ruskotalon asunnon kunnostus valmistuu toukokuussa ja kulut katetaan teknisen käyttötaloudesta.
  • Nummilammen virkistysalueen kiinteistöä kunnostetaan teknisen käyttötaloudesta ja investoinnista vastaa investointiprojektin 8409 mukaisesti hyvinvointilautakunta.
  • Kunnantalon sisäänkäynti muutetaan esteettömäksi esteettömyyshankkeen mukaisesti ja tekninen vastaa hankkeesta.
  • Leikkipaikat-investointiprojektissa on yhdistetty päiväkotien leikkialueiden kunnostaminen ja kehityshanke. Päiväkotien kalusteiden uusimisesta vastaa tekninen lautakunta ja hyvinvointilautakunta vastaa kehityshankkeen suunnittelusta. Ensisijaisena kohteena kehityshankkeelle ajateltiin alustavasti lähiliikunta-alueen kehittämistä. Kehityshankerahaa on noin 50 000–55 000 euroa.
  • Huoltorakennuksen suunnittelu käynnistetään kesän aikana yhteistyössä lautakuntien kesken.
  • Tekninen vastaa monitoimigolf-kentän siirrosta ja tarpeellisesta kunnostuksesta.

Lisäksi kokouksessa todettiin, että tietojen vaihto liittyen yhteisiin projekteihin lautakuntien välillä on tärkeä asia, mutta lautakuntien yhteiskokoukset haastavia saada sopimaan. Siksi jatkossa pidetään syksyllä yksi yhteinen lautakuntakokous, puheenjohtajat ja esittelijät pitävät palavereja 4-5 kertaa vuodessa, ja sen lisäksi esittelijät tekevät lautakunta vierailuja tarvittaessa. Tietojen vaihtamista ja molempien lautakuntien ajan tasalla pysymistä pyritään lisäämään aktiivisella vuoropuhelulla. Lisäksi todettiin, että kunnan sisäisen laskutuksen sääntöjä ja käytäntöjä on tarpeen tarkastella ja tarkentaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Hulkkonen, Hyvinvointijohtaja, mikko.hulkkonen@rusko.fi

Hyvinvointilautakunta päättää merkitä tietoonsa saatetuksi hyvinvointilautakunnan investointien raportin, edellä mainitun selvityksen teknisen ja hyvinvointilautakuntien yhteisten investointiprojektien toteutumisesta sekä sovitut raportoinnin käytännöt.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.