Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Toimeksiantosopimuksen päättäminen yhteisymmärryksessä; henkilöstöhallinnon palvelut

RUSDno-2023-269

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Mynämäen kunnan kanssa on neuvoteltu nykyisen palvelusopimuksen päättämisestä alustavasti syksyllä 2023. Nykyisen palkanlaskijan Mynämäellä irtisanouduttua, ei ole järkevää enää jatkaa palvelun ostamista väliaikaisestikaan Mynämäen kunnalta.

Sen vuoksi Ruskon kunnassa käynnistettiin selvitys, miten henkilöstöhallinnon palvelut voitaisiin tuottaa jatkossa. Selvityksen lopputulemana esitetään mahdollisesti palveluiden ulkoistamista Tilikuntaan. Tämä päätösesitys löytyy erillisenä pykälänä.

Sen vuoksi osapuolten välinen toimeksiantosopimus on päätettävä sopimuksen irtisanomisehdosta poiketen. Irtisanomisehdosta on toimeksiantosopimuksessa kirjattu seuraavasti: "Sopimus on voimassa toistaiseksi. Molemmilla osapuolilla on oikeus irtisanoa kalenterivuoden alusta ilmoittamalla siitä vähintään yhtä vuotta aikaisemmin. Sopimus voidaan irtisanoa ensimmäisen kerran päättymään 1.1.2013."

Sopimusosapuolten intressissä on turvata Ruskon kunnalle keskeytyksettömät henkilöstöhallinnon palvelut. Jouhevan siirtymävaiheen varmistamiseksi on katsottu tarpeelliseksi poiketa alkuperäisen sopimuksen irtisanomisehdosta. Tilikunta on jo hoitanut Ruskon kunnan OVTES-palkkoja huhtikuusta 2023 lähtien ja nyt loput palkanlaskentaryhmät siirrettäisiin Tilikunnan hoidettavaksi. Tarkoituksena on, että Ruskon kunnan kaikki palkkapalvelut 1.7.2023 lukien hoitaisi Tilikunta.

Oheismateriaali:

Sopimus toimeksiantosopimuksen päättämisestä yhteisymmärryksessä

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää

1) hyväksyä toimeksiantosopimuksen päättämisestä yhteisymmärryksessä ja 

2) valtuuttaa kunnanjohtajan ja talous- ja hallintojohtajan päättämään Ruskon kunnan puolesta mahdollisista vähäisistä muutoksista em. sopimukseen.

 

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.