Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 113 Ruskon kunnan palkanlaskentapalveluiden järjestäminen

RUSDno-2023-270

Valmistelija

  • Sari Laine, talous- ja hallintojohtaja, sari.laine@rusko.fi

Perustelut

Kunta ei voi lähtökohtaisesti myydä kuntaorganisaatiomuodossa palkkahallinnon palveluja toiselle kunnalle, koska toiminnassa on kyse kuntalain 126 §:n tarkoittamasta kilpailutilanteessa markkinoilla olevasta toiminnasta, mikä kuuluu ns. yhtiöittämisvelvollisuuden piiriin. 

Ruskon kunnassa käynnistettiin vuoden 2022 aikana selvitys siitä, miten on järkevintä jatkossa hoitaa palkanlaskentapalvelut Ruskolla. Tehtävien siirtymistä vauhditti palkanlaskijan irtisanoutuminen. Irtisanoutumisen yhteydessä Ruskon OVTES-palkkapalvelut siirtyivät Tilikuntaan ja muita palkkapalveluita jäi hoitamaan irtisanoutunut palkanlaskija. Hän on luvannut hoitaa Ruskon kunnan palkanlaskennan 30.6.2023 saakka. OVTES -palkkojen maksaminen on hoitunut Tilikunnasta käsin moitteettomasti.

Siirtoesityksen perusteena on kriittisten palkanmaksupalvelujen jatkuvuuden turvautuminen sekä prosessien ja tietojärjestelmien kehittymisen varmistaminen, koska palvelukeskuksella on käytettävissään kunnan tukipalvelua laajemmat henkilöstö- ja kehittämisresurssit.

Oheismateriaali (toimetetaan myöhemmin sähköisesti): 

Palkanlaskennan vaihtoehtojen selvitys

Tilikunnan tarjous 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä palkkahallinnon palvelujen ulkoistamiseen liittyvän selvitystyön etenemisen.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.