Kunnanhallitus, kokous 2.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 210 Eroanomus luottamustehtävästä paikkakunnalta muuton vuoksi

RUSDno-2023-528

Valmistelija

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Perustelut

Markus Rantala on 28.9.2023 lähetetyllä kirjeellä pyytänyt eroa teknisen lautakunnan jäsenyydestä paikkakunnalta poismuuton vuoksi.

Kuntalain 70 § suostumus luottamustoimeen ja ero luottamustoimesta mukaan luottamustoimeen voidaan valita vain henkilö, joka on suostunut ottamaan toimen vastaan. Valtuustoehdokkaaksi voidaan asettaa vain henkilö, joka on antanut kirjallisen suostumuksensa valtuutetun toimen vastaanottamiseen.
Luottamushenkilön tai henkilön, joka on ehdolla muuhun luottamustoimeen kuin valtuutetuksi, on valtuuston tai asianomaisen toimielimen pyynnöstä esitettävä selvitys seikoista, joilla voi olla merkitystä hänen vaalikelpoisuutensa arvioinnissa.
Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Lehtinen, Kunnanjohtaja, kari.lehtinen@rusko.fi

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että

a) Markus Rantalalle myönnetään ero Ruskon kunnan teknisen lautakunnan jäsenyydestä

b) valtuusto valitsee jäsenen tekniseen lautakuntaan Markus Rantalan tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja

c) lisäksi toteaa, että valtuuston puheenjohtajan tehtävä on tarvittaessa pyytää kunnan keskusvaalilautakuntaa määräämään uusia varavaltuutettuja vaalilain 93 §:n mukaisesti.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.